Dodaj komentar

Samo malo jarane.. I ja sam školovan, pa mi ne daje to za pravo da imam plaću veću od nekoga samo na račun toga. Dakle ako onaj fizikalac svojim radom više doprinese svojim radom, tj veći profit je on napravio, zašto ne bi imao veću plaću. A najdraži su mi ti takvi, imam školu ja ne trebam radit. E pa sad moj školovani usporedi tu neku " punu normu" nastavnika i učitelja koja je cca 20 sati tjedno ili koliko već, s tim da im sat nije puni sat nego 45 min i da radni dan u prosjeku traje manje od 4 sata. Svaki vikend, blagdan, zimski,uskrsni, ljetni praznici, državni RH državni BiH, županijski, općinski. Uzmimo npr profesora biologije ili kemije..ili povijesti, bilo kojeg.. on ne treba ulagat u sebe 40 godina, nego je svih tih 40 godina isto gradivo, topli obrok, prijevoz. E sad uzmi školovanog npr inženjera strojarstva, elektro ili građevine. Pa uzmi njihove odgovornosti, probleme s naplatom ako imaju firmu, probleme s plaćama ako su zaposleni u firmi, koliki je odmor,napredak tehnologije non stop treba pratit a nikad u životu im se ne ponovi nijedan isti projekt,dakle svaki je muka, teža ili lakša,njihova pogreška može koštat nekoga život, hrpu novca ili nešto treće, investitiori koji jaše svaki dan jer svak hoće sutra, likovi koji se iživljavaju na radnicima i sl. Uzmi jednu automehaničarsku radnju, koliko uloga, rada, truda, žuljeva i znanja treba tom nekom neškolovanom (fakultetski) da dođe na čistu 0 od plaće? Koliko krševa mora sklapat kako god zna, i kako spasit auto s deponije da se kotrlja još 3000000 kilometara. Uzmi bolan kupi jedan set profi alata šarafcigera i imbusa od 6 do 32 koje uništiš na mjesečnoj bazi pa vidi koliko to košta, a ne nešto drugo. I onda dođeš na roditeljski i učiteljica koja govori undana traži povišenje plaće jer se sjetila da dogodine ima troje svatove više, morat će i haljina i nokti. Učiteljice, profesori i nastavnici bi trebali imati najveću odgovornost jer odgajaju tuđu djecu, a jedini imaju dovoljno vremena da odgajaju svoju. Prvo selektirajte struku, pa onda pričajte o povećanju bilo čega. Ćao

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
1
5
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari