Dodaj komentar

Ministarstvo obrazovanja ZHŽ prekinulo proces provjere diploma

ljubuski.info

Proces provjere vjerodostojnosti svjedodžbi i diploma zaposlenih u obrazovanju Zapadnohercegovačke županije prekinut je iako je rok za završetak procesa provjeri bio prosinac 2019. godine, potvrđeno je u utorak iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ.

Kako su obrazložili iz Ministarstva, proces provjere diploma započeo je u lipnju 2019. godine kada je Ministarstvo uputilo dopis svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u ZHŽ te Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg. U dopisu je navedeno kako se ustanove ZHŽ zadužuju od obrazovnih ustanova koje su izdale diplome ili svjedodžbe o stečenoj stručnoj spremi njihovih zaposlenika, a koja je uvjet za obavljanje poslova radnog mjesta na koje su zaposleni, provjeriti vjerodostojnost diploma.

Diplome koje se provjeravaju, tvrde, trebaju biti u skladu s podacima iz osobnih dosjea i to za sve zaposlene (nastavne i nenastavne zaposlenike), kao i za sve angažirane radnike po bilo kakvom drugom osnovu ili ugovoru, naveli su iz Ministarstva.

Izviješća o realizaciji provjere vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi, predškolske ustanove, osnovne i srednje škole u ZHŽ i Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg su, navode iz Ministarstva obrazovanja, trebali dostaviti ovom Ministarstvu u roku od šest mjeseci.
Nakon započetih postupaka provjere, javljale su nam se škole i druge odgojno-obrazovne ustanove i obavijestile nas da visokoškolske ustanove traže uplatu naknada u iznosu od 100 KM za provjeru jedne diplome. Sredstava za tu namjenu nije bilo i taj proces je zaustavljen, naveli su iz Ministarstva obrazovanja ZHŽ kojeg potpisuje ministrica Ružica Mikulić.

Inače, prema objavljenjem podacima Ministarstva, na području ZHŽ je 14 javnih osnovnih škola, sedam srednjih, četiri javna vrtića te Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

bljesak.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
6
1
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari