Dodaj komentar

Hrvati su spasili BiH, a sad njih treba spašavati od BiH

ljubuski.info

Hrvati su spasili BiH od Jugoslavije i Miloševića, a sada njih treba spašavati od BiH, rekao je Zdenko Ćosić, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Vlade ZHŽ.

Ćosić je, komentirajući Dan neovisnosti koji je BiH slavila u ponedjeljak, kazao kako sada taj dan najviše slave oni koji devedesetih nisu htjeli čuti za neovisnu BiH.
Prošao je još jedan Dan nezavisnosti BiH. Ono što smo mogli čuti i vidjeti na prvi pogled zbunjuje. Najglasniji slavljenici Dana nezavisnosti postali su oni koji nisu htjeli ni čuti za nezavisnu BiH devedesetih godina prošlog stoljeća - rekao je Ćosić.

Po njegovim riječima, samo su Hrvati željeli nezavisnu BiH.
Ne samo to, reformirani komunisti i članovi SDA, te politika SDA, stranke koja se zalagala za konfesionalno jedinstvo Muslimana u Jugoslaviji, a ne za BiH, danas relativiziraju povijesnu činjenicu da su jedino Hrvati zagovarali nezavisnost BiH. Istina, to su prihvatili i Muslimani, ali nakon što su propali svi drugi pokušaji da se Jugoslavija spasi u bilo kojem obliku - istaknuo je.

Kada su napokon podržali nezavisnu BiH, Bošnjaci su, kaže Čosić, učinili to nadajući se nekoj novoj Jugoslaviji.
Čak i tada, kada su konačno prihvatili politiku nezavisnosti, nisu to učinili radi BiH, nego da bi BiH bila sjeme neke nove Jugoslavije. Tako je tada govorio Ejup Ganić, član Predsjedništva BiH i desna ruka Alije Izetbegovića. Danas ti probuđeni "patrioti" zamjeraju Hrvatima jer su se, navodno, u zadnji tren odlučili podržati referendum o nezavisnosti i da su kalkulirali o tome do zadnjega trena, - istaknuo je HDZ-ov dopredsjednik.

Ćosić je ocijenio i kako su se Hrvati umorili od spašavanja BiH.
Istina je drukčija i oni to znaju. Hrvati su imali prigovor oko referendumskog pitanja, a nikada nisu dvojili oko rješenja političke krize u Jugoslaviji, nego su jasno zagovarali neovisnost BiH u odnosu na Jugoslaviju. S druge strane, danas se Hrvati pomalo umaraju kao čuvari Bosne i Hercegovine kao neovisne zemlje ravnopravnih naroda - kaže Ćosić.

Hrvate sada treba, stava je Ćosić, spašavati od BiH.
Stoga se jučer najmanje čulo one koji su najzaslužniji za referendum 1. ožujka 1992. kojim je spašena BiH kao neovisna zemlja. Možemo slobodno reći, Hrvati su spasili BiH od Jugoslavije i Miloševića, a danas Hrvate treba spašavati od te iste Bosne i Hercegovine - rekao je.

Otkrio je i recept kojim se BiH može uništiti.
Ako želimo ovu zemlju uništiti, bit će dovoljno prepustiti je njenim "patriotima". BiH je svašta preživjela, ali će teško preživjeti zagrljaj svojih "patriota" - zaključio je Ćosić.

 
bild.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
3
2
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari