Dodaj komentar

OESS pohvalio angažman Zdenka Ćosića u borbi protiv korupcije!

ljubuski.info

Šef Ureda OESS-a u Mostaru, Ioannis Piliouris, boravio je u petak 19. veljače 2021. godine u nastupnom posjetu Zapadnohercegovačkoj županiji, gdje se sastao s predsjednikom Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Ćosićem i suradnicima.

Predsjednik Ćosić je poželio dobrodošlicu gospodinu Piliourisu i čestitao mu na preuzimanju odgovorne dužnosti te ga upoznao sa stanjem u Zapadnohercegovačkoj županiji, naglasivši kako, unatoč izazovima pandemije, imamo vitalan gospodarski život na području Županije i zadovoljni smo gospodarskim pokazateljima.

Tijekom sastanka poseban naglasak je stavljen na teme iz oblasti unaprjeđenja obrazovanja, zaštite ugroženih socijalnih skupina i borbe protiv korupcije.

Istaknuta je pozitivna suradnja Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije sa OESS-om na području obrazovanja. U tijeku je zajedničko provođenje procesa edukacije nastavnog osoblja u školama na području Zapadnohercegovačke županije za projekt provođenja kurikularne reforme.

Gospodin Piliouris je zahvalio predsjedniku Ćosiću na izdvojenom vremenu i na detaljnim informacijama kako o trenutnom stanju u Županiji, tako i o radu Vlade Zapadnohercegovačke županije.

Istaknuo je značaj reforme obrazovanja u Zapadnohercegovačkoj županiji koju je inicirala Zapadnohercegovačka županija.

Posebno je naglasio vrijednost osobnog angažmana predsjednika Ćosića u zalaganju u borbi protiv korupcije, jer su to vrijednosti za koje se i OESS zalaže.

Također je pozdravio i formiranje radne grupe za izradu socijalne karte, koju OESS radi u suradnji s Ministarstvom zdravstva, rada i socijalne skrbi.

Kao dobar primjer istaknuo je iznalaženje načina za uklanjanje arhitektonskih barijera za invalide, koje se provodi temeljem donesenog Zakona o građenju koji je stupio u primjenu, za čiju je implementaciju potrebno donijeti određene podzakonske akte.

Pozitivnim je ocijenio strateški cilj, društveno odgovorna Županija, postavljen u Strategiji razvoja Zapadnohercegovačke županije, što je dobar indikator djelotvornosti rada institucija na području socijalne zaštite.

Potrebno je nastaviti i proširiti dosadašnju dobru suradnju između Vlade Zapadnohercegovačke županije i OESS-a, zajednički je zaključak predsjednika Ćosića i gospodina Piliourisa, priopćeno je iz Vlade ZHŽ.

Vlada ZHŽ
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
9
3
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari