Dodaj komentar

Počeo pregovarački postupak Sindikata i Uprave HT Mostar

ljubuski.info

Nakon što je, koncem siječnja, Vlada Federacije BiH potpisala Granski kolektivni ugovor za područje telekomunikacija u Federaciji, sindikati HT Mostara i BH Telecoma posvetili su se svojim ugovorima, kroz koje će urediti svoja prava u iduće tri godine.

Sindikat HT-a na facebooku je obznanio kako su pregovori počeli prije četiri dana, odnosno 18. veljače i da je potpisan protokol o vođenju pregovora, čime se ušlo u pregovarači postupak.
U ovom trenutku želimo istaknuti par temeljnih postavki pregovaračkog tima Sindikata, pregovore ćemo voditi u dobroj vjeri, ne postoji niti jedna tema ili prijedlog poslodavca o kojem odbijamo razgovarati, o najbitnijim pitanjima ćemo vas pravovremeno konzultirati i konačnu odluku o kolektivnom ugovoru ćemo donijeti uz prethodne konzultacije sa vama. Kako će vrijeme pred nama biti zahtjevno i tražiti dodatne napore od sindikalnih povjerenika molimo vas sve da im budete pri ruci i pomognete kako bismo imali pravovremenu i kvalitetnu razmjenu informacija između članstva, sindikalnih povjerenika i pregovaračkog tima, napisao je svojim članovima na facebooku Sindikat HT-a.

Podsjetimo, granski kolektivni ugovor za područje telekomunikacija u FBiH potpisan je koncem siječnja. Potpisani GKU uređuje prava radnika HT Mostar u slučaju privatizacije kao i obveze Vlade FBiH ako do toga dođe. Sva ostala prava radnika u HT Mostar i BH Telecomu će se urediti kroz zaključenje kolektivnog ugovora kod poslodavca kroz tzv. kućni ugovor.

hercegovina.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
3
7
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari