Dodaj komentar

Granična policija ne može dati podatke o Stipiću i Bašiću

ljubuski.info

Hrvatska policija istražuje kako su se Milenko Bašić i Dragan Stipić, koji su pred istragom za trgovinu utjecajem i nuđenje mita u aferi "Vjetroelektrane" odjedanput iz BiH stvorili u zagrebačkom Remetincu, gdje su se samoinicijativno prijavili, a da nije zabilježeno kako su prešli granicu.

Ministarstvo unutarnjih poslova nema evidentiran prelazak predmetnih osoba preko državne granice stoga smo već poduzeli provjere kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su prethodile njihovom dolasku u zatvor u Zagrebu, objavio je MUP RH.

Pitali smo stoga Graničnu policiju BiH imali li podatke o Stipiću i Bašiću, te mjestu gdje su prešli granicu. Kažu kako te podatke mogu ustupiti samo na zahtjev nadležnih tijela, ili osobni.

Granična policija BiH, sukladno članku 57. stavka (2) Zakona o graničnoj kontroli ("Službeni glasnik BiH", broj 53/09, 54/10 i 47/14), dužna da prilikom prikupljanja, obrade i upotrebe osobnih podataka postupa i po odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, a člankom 17. Zakona o zaštiti osobnih podataka propisano je da se takva vrsta podataka može otkriti trećoj strani samo ako nositelj podataka odobri davanje osobnih podataka ili na zahtjev nadležnog tijela ako je to potrebno radi obavljanja poslova u okviru zakonom utvrđene nadležnosti ili ostvarivanja zakonitih interesa treće strane. U skladu s navedenim, nismo u mogućnosti dostaviti Vam traženi podatak, potvrdili su iz Granične policije.

hercegovina.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
5
6
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari