Dodaj komentar

Gruđanka dobitnica prestižne nagrade iz Los Angelesa

ljubuski.info

Lucija Čolak iz Gruda, dobitnica je ovogodišnje "International Design Award" u Los Angelesu.

Bh. dizajnerica je tako u veoma strogoj konkurenciji uspjela svojim kreacijama očarati modni svijet.
Nakon što sam magistrirala Modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, svoj mali svijet mode sam nastavila kreirati u Grudama u krojačkom salonu "Kašmir" čija sam ponosna vlasnica. Cijeli život vodim se idejama koje su uvijek bile drugačije od komercijalnih trendova, oduvijek me zanimalo kako dizajnirati odjevni komad koji nitko do sada nije nosio, koji zapravo nikada prije nije viđen. Dizajnirajući u tišini, radeći prvenstveno iz ljubavi prema ovom poslu. U listopadu sam se prijavila na "International Design Award". Inače natjecanje se organizira i održava na godišnjoj razini u Los Angelesu, međutim ceremonija dodjele nagrade ove godine u uvjetima pandemije održala se online, otkrila je Čolak.

Ovo natjecanje inače se organizira od 2007. godine, a pokrenuto je od strane "Farmani Group", međunarodne organizacije osnovane u SAD-u, koja djeluje globalno od 1985. godine te u području mode, fotografije i dizajna, organizira čitav niz natjecanja poput ovog, u cilju prepoznavanja mladih umjetnika i dizajnera te njihova nagrađivanja i brendiranja.

Kako Lucija navodi, na natjecanje se prijavila s nekoliko kreacija koje su uključivale sve od koktel haljine s mrežastim materijalima do vjenčanice koja je za jedan od materijala imala nojevo perje.
Vodeći motiv moje prijave bili su valovi i nabori, spajanje asimetričnih dijelova u simetrične cjeline, s naglaskom na grandioznost ženskog vrata, ramena i linije ruku. Materijali kojim sam se služila u izradi kreacija bili su pretežno organdi, brokat, til, svila i razne vrste mrežastih materijala. U mojoj kategoriji gdje je sudjelovalo više od tisuću mladih dizajnera iz cijelog svijeta osvojila sam laskavu nagradu "Ida International Award", tj. osvojila sam zlato u kategoriji modnog dizajna. Ova nagrada za mene je veliko priznanje, motivirala me da se upustim u nove projekte o kojima ćete biti obaviješten, zaključila je mlada Gruđanka.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
2
4
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari