Dodaj komentar

Potvrđena mreža biciklističkih ruta mapiranih u ZHŽ

ljubuski.info

Sastanak s predstavnicima biciklističkih klubova koji djeluju na području Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) održan je u organizaciji Ureda za europske integracije Vlade ZHŽ-a u utorak, 19. siječnja, u Širokom Brijegu.

Na sastanku su prezentirane do sada proveden te daljnje planirane aktivnosti projekta "Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural".

Razgovaralo se o tek završenim obukama za biciklističke vodiče, što je rezultiralo s 40 certificiranih vodiča, koji će dobiti licencu Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine.

Potvrđena je i mreža biciklističkih ruta mapiranih u ZHŽ-u, a prikupljeni su i prijedlozi članova biciklističkih klubova kao direktnih korisnika projekta, kako nastaviti po završetku projekta, što će biti, kako kažu, novi izazov.
Svi ti konkretni prijedlozi pomoći će u kreiranju i izradi što kvalitetnijeg plana razvoja cikloturizma u ovoj županiji. Sastanak je polučio ciljane rezultate, jer je dosadašnja suradnja dodatno ojačana novim planovima za budućnost, kako na organizaciji biciklističkih događaja na nivou ZHŽ-a, tako i na promociji i podršci razvoju biciklizma, onog natjecateljskog, ali i rekreativnog, priopćeno je iz Ureda za europske integracije Vlade ZHŽ-a.

Članovi biciklističkih klubova zadovoljni su dosadašnjim rezultatima projekta te se nadaju da će se trend pozitivne atmosfere oko biciklizma nastaviti i dalje.

Projekt "Cycling Rural" provodi se u okviru drugog poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020. Realizacija projekta krenula je 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura.

Partneri na projektu su Ured za europske integracije Vlade ZHŽ-a kao nositelj projekta, te gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi iz Crne Gore.

Europska unija ovaj projekt financira s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom, u ruralnim područjima prekograničnih regija dviju navedenih zemalja.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom "Cycling Rural" koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskog zaleđa, stoji u priopćenju.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
9
7
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari