Dodaj komentar

Na natječaj HNK Mostar pristiglo 30 prijava

ljubuski.info

Na natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za autore do 35 godina starosti, koji je objavilo Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a koji je zatvoren 1. siječnja, pristiglo je 30 važećih prijava, i to 23 iz Hrvatske i 7 iz Bosne i Hercegovine.

Koordinatorica ovog projekta Anita Milićević iskazala je svoje zadovoljstvo odazivom.
Tekstovi su pristigli iz raznih gradova Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Cilj je ovoga natječaja povećati angažman mladih autora i unaprijediti suvremenu hrvatsku dramu, što se manifestiralo raznolikošću dramskih tekstova koji su pristigli i brojem samih prijava. Drago nam je da smo animirali mlade autore i ovim putem želim zahvaliti svima koji su se prijavili, kazala je Anita Milićević.

Ovaj natječaj otvoren je 10. rujna 2020. godine, a rezultati će biti objavljeni 15. veljače 2021. na službenim stranicama Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru (hnkmostar.ba) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (hrvatiizvanrh.gov.hr).

Stručni žiri koji će odabrati najbolji dramski tekst čine ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina, dramski prvaci HNK Mostar Robert Pehar i Jelena Kordić Kuret te koordinatorica projekta Anita Milićević.

Nakon odabira najboljeg dramskog teksta bit će objavljen i natječaj za izbor redatelja koji će inscenirati nagrađeni tekst tijekom 2021. godine, a predstava će biti uvrštena u redoviti repertoar HNK Mostar.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
9
6
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari