Dodaj komentar

Na sjednici Gradskog izbornog povjerenstva Ljubuški manipulacija biračkim odborima?

ljubuski.info

U petak, 16. listopada, u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana je 16. redovita sjednica Gradskog izbornog povjerenstva koja je bila otvorenog tipa.

Na sjednicu su pozvani predstavnici političkih subjekata koji sudjeluju na lokalnim izborima u BiH, 15. studenog 2020. godine. Ovom prigodom dobili su biračke popise za sva biračka mjesta na području Grada Ljubuškog, a o toj "problematici" vodila se i najduža rasprava.

Predsjednik GIP-a Stipe Bubalo dao je informaciju o biračima koji su prijavljeni za glasovanje putem mobilnog tima i ostale potrebne informacije o toj tematici. Također, predstavnici političkih subjekata izvješteni su i o postupku akreditiranja promatrača za Lokalne izbore.

Primjedbe neovisnkog kandidata za GV Ljubuški Kreše Vujevića

Ja, kao Neovisni kandidat za Gradsko vijeće nikako nisam zadovoljan odlukom Izbornog povjerenstva Ljubuški u vezi raspodjele predloženih članova i predsjednika u Biračke odbore (BO).

S razlogom sam tražio postavljanje stručnije osobe u BO Veljake, jer su tamo odavno uočene nepravilnosti među, jednim te istim, ustaljenim članovima Biračkog Odbora.

Javnosti je od prije četiri godine poznat događaj pod sumnjivim okolnostima naziva: "Klub Vijećnika 305", a od prije dvije godine isto tako je poznata i ona takozvana "Veljačka kenja"!
Na moje otvoreno negodovanje, predsjednik Izbornog Povjerenstva Stipe Bubalo je odgovorio kako na tom BM za predsjednika BO ima prednost dosadašnji predsjednik jer je on iz Veljaka. Pametnom dosta!

Zatim, iskoristio sam svoje zakonsko pravo predložiti predsjednika BO u Gornjim Radišićima, iz razloga jer su, sa tog Biračkog mjesta (BM), nakon zatvaranja i pečećenja izbornog materijala, prije dvije godine, u Gradsku vijećnicu stigle tek pred zoru otvorene vreće s glasačkim listićima. Pečati su bili nasilno zguljeni i samo proizvoljno zalijepljeni sa strane vreće prozirnom ljepljivom trakon, valjda kako se ne bi pomiješali.
Na to sam BM za predsjednika namjerno predložio Dragu Grbavca, jer je on kao neovisni promatrač bio glavni svjedok zaprimljenih neispravnih vreća.
Ni tu nisam naišao na razumijevanje Gradskog izbornog povjerenstva (GIP), jer su oni ipak, kako kažu, birali uglednije građane.

E, sad dolazi na red nešto što je u meni za sva vremena promijenilo stav prema ljubuškom Izbornom Povjerenstvu.

Naime, u BO Ljubuški3 ja sam samo kao člana postavio osobu koja me prije nekolika dana nazvala i rekla, uz ispriku, da odustaje biti član BO.
Jesam sumnjao da je možda vršen pritisak da odustane, i to, zbog nedovoljno uvjerljivog razloga, sumnjao sam sve do jučerašnjeg sastanka na kojem su nam podjeljene konačne odluke GIP.
Predsjednik IP, Stipe Bubalo je tog mog istog člana, bez mog traženja, promaknuo u predsjednika BO. A, što drugo zaključit već da se sigurno uvjerio kako je moj član odustao i već ima u pripremi predsjednika koji će popuniti to prazno mjesto.
Još je tužnija činjenica koja svjedoči kako je Neovisni kandidat Zoran Gavran u BO Ljubuški 3 predložio svog predsjednika Biračkog Odbora koji nije postavljen jer je Bubalo imao drugi plan s mojim nesuđenim članom.

Još bih zamolio naše lokalne medije koji prate ova zbivanja izravno, neka prenesu i ovu moju reakciju, mislim da će biti ipak korisnija za javnost o njihove površne konstatacije da je samo održan proširenii sastank Gradskog izbornog povjerenstva Ljubuški.

Već sam sinoć, o svim ovim događanjima, upoznao Središnje izborno povjerenstvo BiH i zatražio njihovu žurnu reakciju!

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
5
2
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari