Dodaj komentar

HSP: Ljubuška struja na udbaški i mafijaški način želi zagospodariti Hercegovinom

ljubuski.info

Hrvatska stranka prava objavila je kako daje potporu mostarskim studentima i izrazila je razočarenje profesorima.

Smanjenje školarine za 25 posto je više nego li realan i opravdan razlog, kao i pravo na nastavu i odnos student - profesor, a ne virtualnu 'on line' nastavu koja se sastoji od postavljanja materijala ali ne i mogućnost dvosmjerne komunikacije i postavljanja pitanja. Za 'on line' nastavu trebaju dodatni materijalni resursi samih fakulteta, ali i edukaciju samih profesora, i financijsku mogućnost samih studenata. Takva nastava se godinama provodi na nekim privatnim Sveučilištima, kao što je primjerice američki koledžu u Dubrovniku. Međutim, mi za to nismo spremni, a i ti privatni fakulteti i srednje škole su pred zatvaranjem. Ako vodstvo Sveučilišta u Mostaru želi ugasiti jednino sveučilište u BiH na hrvatskom jeziku, neka nastavi s ovakvom 'on line' nastavom, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Predsjednik HSP-a Nikola Raguž.

Kaže kako je odnos Rektorata Sveučilišta u Mostaru koje šuti, i iz kojeg se nitko nije obratio studentima intelektualni i ljudski potop.
Još je žalosnije da dva profesora tog istog Sveučilišta prof. dr. Franjo Takač i Marin Čuljak, s balkona zgrade Rektorata kamerama snimaju prosvjednike kako bi mogli te materijale koristiti u internoj istrazi 'tko je prosvjedovao'. Isto to je radio i bivši premijer HNŽ-a Miroslav Ćorić, tijekom prosvjeda prosvjetnih djelatnika ispred Đačkog doma u Mostaru. Kasnije bi uži kabinet pregledavao krupne kadrove i gledali tko prosvjeduje, pa može li se nekoga od njih zovnuti preko stranke da to više ne čine. Metoda ista, udbaška i komunistička. Za institucije vlasti, to nas i ne čudi s ovakvim strankama i ljudima koji su unutra, ali od rektora, profesora i Sveučilišta to nismo očekivali. Pa i od samog rektora prof. dr. Zorana Tomića, previše je!, naveo je Raguž.

Pozvao je studente da u ovih desetak dana, do novog prosvjeda, svaki put kada naiđu vozilom kraj zgrade rektorata na rondou, da zasviraju sirenom automobila.
Neka to bude tihi građanski ili studenski neposluh i pritisak, a policija vas za to ne može kazniti. Imate pravo na studenski neposluh, na trubljenje ispred zgrade Rektorata Sveučilišta u Mostaru. Tihi otpor može biti i na samim fakultetima, u smislu ignoriranja uplata rata za plaće profesorima i drugih formi 'izraelskog modela' grupiranja i ignoriranja uprave ili nepozdravljanja, a u radikalnim mjerama i zauzimanje rektorata ili fakulteta tijelima. Studenti ne bojte se, nemaju snage pozvati policiju na fakultete, ako odziv bude apsolutan, kao što je već dokazan, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako su "prijašnja vodstva i rektori su bili oličenje akademske razine i profesorskog zvanja".
Nažalost ova ljubuška struja koja je preuzela dio HDZ BiH, pa i cijelo Sveučilište u Mostaru, na jedan udbaški i mafijaški način želi gospodariti ne samo Sveučilištem u Mostaru, nego i gradom Mostarom i županijom HNŽ. U pokušaju su i da zagospodare cijelom Hercegovinom, ali imaju otpore u samom Ljubuškom, preko nas pravaša, i još u nekim dijelovima kao što su općine Rama i Tomislavgrad, a uskoro i u Mostaru, priopćio je HSP.

bljesak.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
3
4
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari