Dodaj komentar

Kvazioporba odgovara kvaziravnateljici

ljubuski.info

Uhljebi, plaćenici, neznalice, itd. širok je raspon epiteta s kojim nas "časte" (anonimni) vojnici HDZ-ova. No, uz sve njih, od strane Andree Jurić, v.d. ZZJZ ZHŽ-a dobismo epitete teoretičara zavjera, kvazioporbi porijeklom iz "ruralnih krajeva koji nemaju interneta i ne prate portale". Sve to samo iz razloga što se bavimo isključivo argumentima i što smo se usudili dići glas protiv angažiranja snaga MUP-a ukoliko roditelj ne želi djetetu mjeriti temperaturu.

Budući da je, uz epitete, v.d. ravnateljice iznijela cijeli niz neistina, osjećamo odgovornost odgovoriti joj.

Nitko nikada od nas niti u jednom trenutku nije rekao kako Covid 19 ne postoji. Ono što mi na ovu temu govorimo zadnjih nekoliko mjeseci jeste da, sa obzirom na saznanja o virusu i epidemiološkom tretmanu koja nisu bila poznata u početku epidemije, život se mora organizirati i prilagoditi. Poštovati osnovne epidemiološko-higijenske zaštitne mjere i organizirati, koliko toliko, normalan život.

Dalje, nikada nismo rekli da se ne trebaju poštivati epidemiološke mjere u školama. Ono čemu se protivimo jeste protuzakonito i protuustavno gaženje osnovnih prava naše djece.

Prvo, krizni stožeri Ministarstva zdravstva nemaju nikakve zakonske ingerencije nad obrazovnim sustavom. Isključivu nadležnost nad time ima Ministarstvo obrazovanja. Ministrica Ružica Mikulić se očigledno ne planira u svome mandatu baviti svojim poslom, pa za mišljenje o organizaciji nastave, što je isključivo njena domena, traži mišljenje ZZJZ. Zavod, sa svoje strane, izlazi van svojih ovlasti i diktira načine organizacije nastave, protuzakonito prijeteći roditeljima MUP-om i inspekcijom.

Drugo, ukoliko je ministrica Ružica Mikulić odlučila preporuke ZZJZ ispoštovati i na osnovu njih organizirati nastavu, onda je njena zakonska obveza bila osigurati uvjete djeci za pohađanje nastave po prilagođenom programu. To znači tehničko osposobljavanje nastavnog kadra, učenika, definiranje pravilnika o izvođenju nastave na daljinu, prilagođavanje nastavnog plana i programa za skraćene sate, itd.

Način na kojem se djecu maltretira po školama sa nošenjem maski, onemogućavanjem izlaska na velikim odmorima, diskriminacijom pojedinih predmeta, itd. dokaz je da se improvizira sa najranjivijih socijalnim kategorijama, a to su djeca.

Ukoliko v.d. ravnateljica ZZJZ želi da se uistinu vjeruje u sustav, onda ne bi smjelo biti improvizacije. Ukoliko je omogućeno uslužnim djelatnostima djelovanje, uz poštivanje epidemiološko zaštitnih mjera, zašto se to ne omogući našoj djeci? Je li to virus napada zadnjih 15 minuta školskog sata, pa su sati skraćeni? Je li to virus ne napada u sportskim klubovima, na igralištima, po naseljima gdje se djeca druže i igraju, nego napada isključivo u školskim klupama, pa ih se obvezuje na nošenje maski? Jeste li provjerili koliko su čiste učionice, imaju li funkcionalne slavine kako bi djeca prala ruke, imaju li dozatore za dezinfekcijska sredstva, kakvo je stanje sanitarnih čvorova, uči li se djecu valjano održavati higijenu, itd.? Umjesto paušalnog i sa visine dociranja onima koji samo žele da im djeca slobodna rastu, počnite se napokon baviti svojim poslom. Posao i pozicija su odgovornost i obveza, a ne parada i slikanje.

HRS već nekoliko dana radi na tužbi Ustavnom sudu, ne samo Vlade ZHŽ-a, nego i Vlada HNŽ-a i HBŽ-a, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti javnost.

U međuvremenu, kao ponosna "kvaziporba" još ponosnije ističemo svoje ruralno porijeklo, kojeg se ne sramimo. Dapače, s ponosom ga ističemo.

Dalibor Ravić, predsjednik ŽO HRS ZHŽ
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
9
9
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari