Dodaj komentar

Roditelji prosvjedovali za normalizacija nastavnog procesa

ljubuski.info

Prosvjedna šetnja pod nazivom 'Socijalizacija, ne ekranizacija' koja je okupila oko tisuću sudionika, održana je u ponedjeljak popodne na ulicama Mostara.

U prosvjedu, čiji organizator je udruga roditelja 'Naša djeca 2014' zahtjeva se normalizacija nastavnog procesa u hercegovačkim školama.

Skup je krenuo od Španjolskog trga gdje su iščitani zahtjevi Udruge, a završio se u parku Zrinjevac gdje su roditelji potpisivali peticiju za podršku zahtjevima Udruge roditelja Naša djeca 2014, a dijelili su se i Zahtjevi za osiguranje minimalnih tehničkih uvjeta za praćenje nastave na daljinu koji bi bili upućeni Ministarstvu obrazovanja.

Član Upravnog odbora udruge "Naša djeca 2014" Dragan Musa kazao je kako su djeca motiv ovog prosvjeda.
Borimo se za našu djecu, njihovo obrazovanje i da kroz što normalnije školovanje probaju usvojiti što više znanja. Najbitniji zahtjev koji smo postavili nam je da se online nastava izvodi samo u slučaju opće karantene, a drugi zahtjev, koji je također jako bitan, je da u slučaju zaraze jednog djeteta u razredu samo to dijete ide u samoizolaciju, a ne cijeli razred, kazao je Musa.

Ako se njihovi zahtjevi ne ispune, Musa dodaje kako su im ruke vezane jer nemaju sugovornika s druge strane.
Ovim skupom pokušavamo isprovocirati da se Ministarstvo obrazovanja obrati, sasluša riječ roditelja i vidi koji su naši problemi, te da u skladu s tim pokušamo iznaći zajedničko rješenje, naveo je Musa.

Predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a Slavko Lauš kazao je da se mjere koje su donesene moraju preispitati.
Ako govorimo o školstvu, mjere koje su donesene su dvojake. Djeca dok idu kroz hodnik i ulaze u učionice nose maske, u učionici su bez maske, izlaze vani i odmah skidaju maske i druže se zajedno. Te mjere se trebaju preispitati, treba vidjeti jesu li odgovarajuće i poraditi na njima, ali nama je dužnost poštovati sve mjere koje su na snazi kazao je Lauš.

Istaknuo je kako je jedna od važnijih poruka da su roditelji protiv online nastave.
Ako dođe do toga da učenici budu pohađali online nastavu onda smo sigurno izgubili jednu, dvije generacije, istaknuo je Lauš.

Zahtjevi Udruge su da online nastava bude isključivo u slučaju opće karantene, da se mjera samoizolacije izriče samo zaraženom djetetu, a ne svim učenicima u grupi, odnosno razredu. Temperaturu, zahtijevaju, da se djeci mjere doma, a ne pri ulasku u školu, kao i obavezno uvođenje velikog odmora za učenike svih razreda na otvorenom.

Također traže ukidanje ograničenja maksimalnog broja učenika na 15 i formiranje razreda ovisno o kapacitetu učionica te ispitati koliko mjere utječu na psihološki i socijalni razvoj djeteta.

FENA
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
3
5
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari