Dodaj komentar

Izlazak policije zbog manje štete plaćati će vozači?

ljubuski.info

Velike su šanse da će vozači u BiH ubuduće plaćati naknadu ako zatraže izlazak policajaca na mjesto nezgode s manjom materijalnom štetom.

Tarifa još nije poznata, ali se zna da će, uđe li ova novina u Zakon o osnovama sigurnosti prometa na putovima u BiH, na ovaj način prikupljena sredstva ići u materijalno-tehničko opremanje Prometne policije.

Izmjene u tijeku

U Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, koji je na snazi, navodi se kako je policija dužna izići na mjesto nezgode u kojoj ima poginulih ili povrijeđenih, ili je nastala veća šteta, ali i kada je manja šteta, ako to zahtijeva jedan od sudionika nezgode. Ali, u tijeku su izmjene Zakona.
U slučaju izlaska nadležnog tijela unutarnjih poslova na mjesto prometne nezgode po zahtjevu jednog od sudionika u prometnoj nezgodi, plaća se posebna naknada koja predstavlja prihod nadležnog tijela unutrašnjih poslova po mjesnoj nadležnosti, navodi se u tim izmjenama.

U Ministarstvu komunikacija i transporta BiH rekli su kako se, u suštini, radi o problemu izlaska patrole Prometne policije na mjesto nastanka prometne nezgode čak i kada se radi o nezgodama s manjom štetom.

Ako je manja šteta...

Kako dodaju, poslije prometne nezgode u kojoj je prouzrokovana samo manja šteta vozači su dužni odmah ukloniti vozila s kolovoza i razmijeniti osobne podatke, te popuniti i potpisati obrazac europskog izvješća o prometnoj nezgodi.
Namjera Ministarstva jeste izbjegavanje ustaljene navike da se u svakom slučaju kod prometne nezgode poziva Prometna policija, čime se stvaraju nepotrebne gužve i zastoji, već da se kod prometnih nezgoda s manjom materijalnom štetom koristi propisani obrazac kojim se kod osiguravajućih društava rješava pitanje osiguranja nastale štete, a što je regulirano Pravilnikom o obliku i sadržaju obrasca europskog izvješća o prometnoj nezgodi, kažu iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Kako dodaju, u Nacrtu izmjena i dopuna Zakona-a dana je samo osnovna konstrukcija ovog člana, o čemu će se tek izjasniti članovi Radne skupine za izradu prijedloga zakona, kad će se definirati i ostali elementi u vezi s tim članom.

Što je manja šteta?

Milija Radović, vršitelj dužnosti zamjenika direktora Agencije za sigurnost prometa RS, kaže kako postoji problem koji treba riješiti, a koji se odnosi na propise koji reguliraju ovu oblast u smislu - što je manja materijalna šteta.

Prvo, kako na licu mjesta procijeniti koliki je iznos štete? Osim toga, u Zakonu o obaveznom osiguranju u prometu stoji da je manja šteta - do 500 KM. Istovremeno, prema Zakonu, manja šteta je kad na vozilu nisu oštećeni vitalni dijelovi i sklopovi i koje se može samostalno kretati. Ali...
Imate sad ovih novijih vozila kojima nisu oštećeni vitalni dijelovi koji se, recimo, odnose na upravljanje, na kočenje, ali mu far košta 1.000 ili 2.000 maraka. Može on nastaviti kretanje do najbližeg servisa, ali to nije manja materijalna šteta, pojašnjava Radović.

Opterećenje prometne policije

Istovremeno, on misli kako u odnosu na zemlje u regiji imamo najmanju primjenu europskog izvješća o prometnoj nezgodi.
Zašto je to problem? To puno opterećuje rad Prometne policije - za svako najmanje kuckanje, za štetu od 50 ili 100 maraka, zove se policija, koja mora napraviti uviđaj, kaže Radović.

Prema njegovim riječima, u tom procesu prođe sat ili dva, a za to vrijeme bi prometni policajci trebali raditi poslove kontrole prometa.
Zato se izmjenama zakona predviđa da u slučajevima u kojima se treba primijeniti europski izvještaj o prometnoj nezgodi, a kada jedan od sudionika nezgode zahtijeva izlazak policije, onda to i plati, rekao je Radović.

Sanja L. iz Banjaluke, međutim, kaže da su joj ove izmjene neshvatljive te da predstavljaju novi udar na džepove vozača.
Plaćam kazne, plaćam registraciju, dajem marku po svakom litru goriva. Što, malo im je? Hoće li država još nešto smisliti samo da nam uzme pare, pita se ona.

NN
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
4
7
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari