Dodaj komentar

Humčani priredili "Pozdrav ljetu"

ljubuski.info

Prisjetimo se početka proljeća i mnogih pandemijski mjera i ograničenja, prisjetimo se i onih životnih navika koje nam odjedanput uskratiše!

Nismo bili dobrodošli na javnim mjestima, unosili smo nemir među ljude oko sebe ako se pojavimo bez maske na licu. Medicina umisli da je svemoćna, stekli smo dojam da joj nisu potrebni ni cjepiva ni lijekovi kojih tako i tako nema, stadoše uvjeravati kako je jedini problem što nesavjesni građani ne poštuju njihove upute.

Više se nije moglo na uobičajenim mjestima sjediti ni uz prvu jutarnju kavu, jedino je rijeka Trebižat imala razumijevanja prema svim ljudima dobre volje.
Trebižat privuče i ugosti mnoge šetače na svojim obalnim puteljcima, a kad se sunce izdiže visoko i poče pržiti, rijeka utiša bučne vode i opet ponudi mnoga bistra kupališta.

Mještani sami spontano nađoše utočište i izolaciju na uobičajenim seoskim plažama, pojedini se zaseoci udružiše, prije podnevnih televizijskih vijesti svi se zapute prema svom dijelu obale. Humčani su među prvima otvorili sezonu kupanja na Malim brzacima i tako ostali samoizolirani od pandemijskih vijesti koje su često pretjerano unosile nemir među obične ljude.

Na kupalištima nema nikakve žurbe, često je odgađan povratak kući uz roštilj ili uštipke spremane tik uz rijeku. Nikom se nije žurilo na večernj dnevnik, postade navika s obale promatrati zalazak sunca, a nakon zalaska sunca mnogi još ostadoše, pečeni su kukuruzi na žaru dugo u noć.

Nije bilo moguće zaustavit vrijeme i sunce nasred neba, zato svakom lijepom ugođaju brzo dođe kraj!

Opraštanjem od sezone kupanja atraktivnim skokovima u vodu odavno je postala uobičajena navika među kupačima.
Ovu su sezonu na Malim brzacima kupači odlučili zatvoriti na neobičan način u nizu pojedinačnih skokova uz poštivanje "korona razmaka" s obaveznim zaštitnim maskama na licu.
Na taj su način atraktivnim skokovima uputili pozdrav ljetu, i valjda oprost koroni, oprostili joj pored svih priređenih nevolja, ograničenja i zabrana, jer je mnoge vezala uz rijeku i omogućila im jedno opušteno dugo toplo ljeto.

Nakon oproštajnih skokova, druga skupina kupača svojim tijelima pokušaše pregraditi rijeku kako bi još barem na kratko zadržali i usporili Male brzake da tako brzo ne žure prema moru.

A rijeka svojim brzacima još jače zapjeni i zažubori, verući se i prskajući kroz poredane kupače, nastavi ispunjavati svoju vječnu zadeću - teći prema moru i nekako ujedinjavat sva kupališta i plaže, svaku će kapljicu svoje bistre vode, kroz određeno razdoblje, izmješati sa svim plažama i morima cijeloga svijeta!

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Krešo Vujević
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
4
3
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari