Dodaj komentar

Od ulaznica na Kravicu zaradilo se preko 2 i pol milijuna KM

ljubuski.info

Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški od prodaje ulaznica na vodopad Kravice tijekom prošle godine uprihodili su 2.663.303 KM, stoji u financijskom revizorskom izvješću za 2019. godinu.

Ukupni poslovni prihodi ostvareni su u visini od 4.706.271 KM i čine ih prihodi od prodaje učinaka i ostali poslovni prihodi.

Prihodi o prodaje učinaka iskazani su u iznosu od 4.670.650 KM, a odnose se na prihode od ulaznica na vodopad Kravica (2.663.303 KM), usluge isporuke vode (1.086.137 KM), naknade za vodomjere (381.072 KM), usluge održavanja zelenih površina (226.386 KM), prihode od parkinga (115.118 KM), kanalizaciju (86.908 KM), izradu kućnih priključaka (85.812 KM), usluge održavanja groblja (5.001 KM) i ostale poslovne prihode (zamjena vodomjera, ulaznice od muzeja, naplata štete i sl.) u iznosu od 20.913 KM.

Prihodi od ulaznica na vodopad Kravica, navode revizori, ostvaruju se na osnovu Odluke o određivanju izgleda ulazne karte na Kravici koju je donio direktor Društva u 2018. godini. Odlukom je utvrđeno da se ulazna karta za posjetitelje na lokalitetu Kravica izdaje isključivo preko fiskalnog računa, koji ujedno predstavlja ulaznu kartu.

Cijena ulazne karte utvrđena je Odlukom Gradskog vijeća Ljubuški u iznosu od 10 KM za osobe s prebivalištem u BiH i 20 KM za ostale turiste.

Novac prikupljen od prodaje karata komisijski se prima u glavnu blagajnu Društva, na osnovu sačinjenog lzvješća o ukupno prodanim kartama za taj dan.

Općinsko vijeće Ljubuški je 29. svibnja 2018. godine donijelo Odluku o organizaciji i načinu obavljanja komunalnih i turističkih djelatnosti na području uz vodotok rijeka Tihanjina - Mlade - Trebižat, kojem pripada vodopad Kravica, kojom je utvrđeno kako će se ostvareni prihodi od prodaje ulaznica, naplate parkinga i ostalih turističkih aktivnosti dijeliti na način da 70% ukupnih prihoda ostaje Društvu, a 30% dobiva Općina Ljubuški.

Prihodi od usluga isporuke vode, stoji u izvješću, ostvaruju se na osnovu cijena usluga opskrbe pitkom vodom, održavanja vodovodnih sustava i odvođenja otpadnih voda utvrđenih Cjenikom komunalnih usluga na koji je suglasnost dalo Općinskog vijeća, koje je 21. ožujka 2016. godine donijelo Rješenje o davanju suglasnosti na visinu cijena komunalnih usluga Društva.

Cijena vode za domaćinstva je 1,21 KM/m3, a za gospodarstvo 1,45 KM/m3, dok je naknada za odvođenje otpadnih voda (kanalizacija) 0,30 KM/m3.

Za održavanje zelenih površina, javnu rasvjetu, postavljanje kućnih brojeva, za održavanje vodovoda lokalnih cesta i druge poslove za uređenje grada sredstva se osiguravaju u Proračunu Grada Ljubuški. Za usluge održavanja zelenih površina Društvo ispostavlja račune Gradu Ljubuški na osnovu sklopljenog Ugovora u mjesečnom iznosu od 15.385 KM.

Ostali poslovni prihodi iskazani su u iznosu od 35.621 KM i odnose se prihode od zakupa po osnovu iznajmljivanja javnih površina na lokalitetu Kravica, stoji u revizorskom izvješću Ureda za reviziju institucija u FBiH.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
9
6
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari