Dodaj komentar

Radišćani zbog virusa ne žele malonogometni turnir

ljubuski.info

Više mještana Radišića ovih dana je zatražilo od mjerodavnih tijela grada i županije poništavanje odluke o organizaciji malonogometnog turnira na igralištu Leda, koji je trebao okupiti najbolje momčadi ljubuških mjesnih zajednica. Čak se u Gradskoj vijećnici dogodilo izvlačenje skupina, što je znak kako je turnir odmakao u organizaciji, za njegovu se organizaciju zna, a prema navodima našeg izvora iza njega stoji grad, ali uz uvjet da bude organiziran konspirativno bez naglašavanja tko stoji iza organizacije.

Svaki turnir i svako okupljenja je lijepa stvar, ali izgleda kako pojedinci ili skupine ne shvaćaju postojanje i ozbiljnost bolesti koju stvara corona virus.

Kako je predviđeno, od ponedjeljka se na turniru može okupiti i do 500 osoba, stoga je jedan dio mještana Radišića zabrinut tom činjenicom, kontaktirao gradske i županijske vlasti, koji (ne)upravljaju ovom krizom.

"Jučer sam kontaktirala županijski krizni stožer i javio mi se gosp. Soldo. Rekao je kako će izvijestiti nadležna tijela. Ali nije se dogodilo ništa" - govori mještanka Radišića. "Danas sam kontaktirala gosp. Dragu Martinovića, koji me uputio na ministra Tomislava Pejića, koji opet traže pisanu prijavu, po kojoj bi oni mogli poduzeti korake."

Poziv je upućen i PU Ljubuški, gdje se prema informaciji javio policijski službenik Tomislav Petrović i koji je navodno kazao, kako zbog odredbi Kriznog stožera, nema uvjeta za održavanje ovog turnira, za čiju organizaciju nije niti znao. To znači kako navedeno okupljanje nije niti prijavljeno PU Ljubuški, što je prema uputama stožera i nužno.

Odgovornost

Nakon svega postavlja se nekoliko pitanja, a ona se tiču odgovornosti kad je u pitanju širenje corona virusa: Tko će odgovarati ako se dogodi širenje virusa u Ljubuškom?, Tko će odgovarati ako neka zdravstveno ugrožena ili starija osoba umre od ove pošasti?, Je li interes prikrivene političke kampanje jači od interesa mještana Radišića?.

Zar moramo praviti iste pogreške, iako negativno poučeni političkom kampanjom u Srbiji, koja očito ne bira sredstva za ostvarenje političkog interesa. 

Vedran Markotić, vršitelj dužnosti gradonačelnika Ljubuškog, je izjavio kako ne želi coronu u Ljubuškom. Kako to da je želi u Radišićima?

Nisu Radišići preko bijela svijeta. Kako to da nitko ne zna tko su organizatori, a svi organizacijski poslovi se događaju u gradskim prostorijama? Izgleda kako je to ustaljena praksa javne neodgovornosti i političko mudrovanje za čiji interes netko nešto radi, a treba ga zaštititi, i izvući interes bez obzira na pogibelj kao posljedicu. Naša posla, natjecanje u neodgovornosti dok svi ponavljaju: "Budimo odgovorni!".

N.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
9
4
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari