Dodaj komentar

Ljubuškim poljodjelcima isplaćeno 200.000 maraka potpore za proljetnu sjetvu

ljubuski.info

Grad Ljubuški poljodjelcima je isplatio 200.000 maraka potpore za proljetnu sjetvu na osnovu natječaja kojeg je u travnju raspisalo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a s ciljem ublažavanja šteta nastalih pandemijom koronavirusa i poticanja domaće proizvodnje.

Za ovu potporu prijavilo se 278 poljoprivrednih gospodarstava na području Ljubuškog, a od ukupnog iznosa po 100.000 osigurali su Grad Ljubuški i resorno ministarstvo.
Sredstva su osigurana na temelju sporazuma Grada Ljubuškog i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a glavni uvjet za dobivanje potpore bio je da su poljodjelci upisani u registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata. Kriterij za dobiveni iznos potpore bila je površina posjeda koji je prijavljen za proljetnu sjetvu, kazao je savjetnik gradonačelnika za gospodarski razvoj Davor Vasilj.

Poljodjelci će prema tome dobiti otprilike po 450 maraka po prijavljenom hektaru što će im pomoći olakšati prevladavanje situacije s koronavirusom koja je i njih pogodila, priopćeno je iz Grada Ljubuškog.
Potpora nam je u ovim teškim vremenima itekako dobrodošla. Zahvaljujem čelništvu Grada Ljubuškog, koje je nam je, uz sve što čini za nas i za opstanak ljubuške poljoprivrede, i sad pomoglo da lakše prebrodimo trenutačnu situaciju, kazao je direktor Poljoprivredne zadruge "Plodovi zemlje" Dubravko Vukojević.

Potpora za proljetnu sjetvu, navodi se, samo je jedna u nizu različitih vrsta pomoći Grada Ljubuškog prema poljoprivrednicima u posljednje vrijeme.
Otvoren je sabirno-distribucijski centar u kojeg je uloženo više od 1.000.000 maraka, sufinancirana je nabava 76 plastenika, a osigurano je i 100.000 maraka za naknadu šteta na voću i povrću uslijed mraza, dok se za ovu mjeru očekuje još pomoć viših razina, stoji u priopćenju.

I u sljedećem razdoblju težit će se osnaživanju poljoprivrede ovog kraja.
Svjesni važnosti poljoprivredne proizvodnje, Grad Ljubuški kontinuirano radi na pomoći našim poljoprivrednicima, a tako će biti i u buduće, još i intenzivnije nego ranije. S ciljem njezinog osnaživanja, pripremamo nove projekte kojima ćemo poljoprivrednicima dodatno pomoći, istaknuo je vršitelj dužnosti gradonačelnika Grada Ljubuškog Vedran Markotić.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
7
7
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari