Dodaj komentar

Ivanković ubijen iz neposredne blizine

ljubuski.info

Izvođenjem dokaza Tužiteljstva HNŽ-a u četvrtak je u Županijskom sudu Mostar pred Sudskim vijećem kojim predsjedava Elis Sultanić nastavljen glavni pretres u predmetu protiv Sunite Hindić (21) optužene za ubojstvo Nine Ivankovića (55) inače vlasnika hotela "Villa Ivanković" u mjestu Buna kod Mostara, koje se dogodilo 4. listopada prošle godine.

Vještaci Elmira Karahasanović, šefica Odjela za biološka vještačenja Centra za forenziku Federalne uprave policije (FUP) i Adem Čelik, također zaposlenik FUP-a i vještak balističar napravili su i pojedinačne, ali i zajednički nalaz, koje su u četvrtak prezentirali.

Karahasanović je vještačila tragove biološkog porijekla materijala izuzetih s lica mjesta, odjeće Hindić, Ivankovića te Adnana Šljivića, kao i pištolja CZ 7,65.

Nakon što je u dva navrata vještačila džemper za koji je navedeno da pripada Hindić, a na kojem je, najprije traženo prisustvo vidljivih, a potom nevidljivih tragova, posebno, krvi, profiliranjem DNA utvrđeno je da se radi o NN osobi koja nije, rekla je Karahasanović, u bliskoj, srodnoj vezi s optuženom.

Konstatirano je, zapravo, kako taj džemper, koji je dostavljen na vještačenje, a koji je pripadnicima Policijske stanice Bugojno predala njena obitelj, nakon što je to zatražilo Tužiteljstvo HNŽ-a preko Županijskog MUP-a, Hindić nije nosila.

Identična situacija je bila i s ostatkom odjeće, crnim trapericama i grudnjakom, koja je naknadno dostavljena, dok su na crnim čizmicama koje su nađene na licu mjesta pronađeni tragovi krvi koji se podudaraju s DNA profilom Ivankovića.

Nada Dalipagić, braniteljica Hindić nije imala prigovor, ali je navela kako smatra da su dokazi neprimjereno dostavljeni u tri navrata i da je to, zapravo, neuobičajeno.

Čelik je govorio o nalazu koji je napravio nakon vještačenja pištolja CZ 7,65 te čahure pronađene na licu mjesta i ispaljenog zrna metka. On je u prvom nalazu, kako je to kazao, naveo da je udaljenost pucanja iznosila preko 80 centimetara, međutim, uvidom u ostale parametre, prilikom drugog vještačenja, ovaj vještak je došao do zaključka da se radilo o apsolutnoj blizini. Iznio je i da je Ivanković, najvjerojatnije, u trenutku kada je pogođen bio u stojećem položaju, ali ne može isključiti ni sjedeći položaj.

Međutim, kazao je kako sa sigurnošću može reći da nije bio u ležećem položaju.

Ni Dalipagić nije imala prigovor na njegov iskaz, jer je vještak, kako je navela, razjasnio ono što je obrana od početka tvrdila.

U nastavku današnjeg glavnog pretresa koji je trajao više od četiri sata svjedočila je i vještakinja Nermina Korać koja je analizirala uzorke krvi na prisustvo alkohola i droge optužene i oštećenog.

Ona je kazala kako neće biti moguće odrediti kvantitativno prisustvo kokaina kod Hindić. Podsjetimo, analiza krvi njenog uzorka nije pokazala prisustvo ove droge, nakon čega je urađeno naknadno testiranje iz uzorka kose na zahtjev obrane. Upravo je Dalipagić inzistirala na određivanju kvantiteta kokaina čije je prisustvo pronađeno u kosi Hindić, smatrajući kako bi nalaz vještaka neuropsihijatara bio bitno drugačiji da su imali taj podatak.

Budući da je prethodni put naloženo dopunsko vještačenje, to će biti i učinjeno.

Vještak FUP-a Adnan Bešlić, koji je vještačio mobitel marke Samsung pokojnog Ivankovića te SIM kartice iPhone Hindić predočio je dio komunikacije između njih dvoje, a koja se odnosila na SMS poruke, MMS, Viber i druge apliakcije. Uglavnom, čitane su poruke razmjenjivane preko WhatsApp aplikacije između Ivankovića i "Zmajice" kako ju je on evidentirao u svom telefonu.

Pročitan je dio i poruka koje je Ivanković razmijenio s djevojkom iz Beograda pred samo ubojstvo.

Dalipagić je nakon iskaza ovog vještaka kazala kako se ne bi složila s navodima Tužiteljstva da su Hindić i Ivanković bili u "nekoj" vezi, već strasnoj, iako se, rekla je, iz dijela poruka vidi da one nisu romantičnog sadržaja.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
6
8
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari