Dodaj komentar

Pune 4 godine obustave pomoći braniteljima

ljubuski.info

Dana 1. kolovoza 2020. godine navršit će se pune 4 godine od kada je ukinuta svaka pomoć u radu hrvatskim braniteljima i stradalnicima domovinskog rata, točnije udrugama HVIDR-a, udruzi udovica i djece poginulih branitelja od strane općine/grada Čapljine, podsjetila je Hrvatska republikanska stranka u priopćenju koje potpisuje Pero Previšić, vijećnik u GV Čapljina, a prenosimo ga i cijelosti:

Razlog ukidanja pomoći leži u činjenici da vodstvo ovih udruga ne žele biti dio HDZ-a BiH.

Ovakav izdajnički odnos prema krovnim udrugama proisteklim iz domovinskog rata, a samim time i prema hrvatskim braniteljima, ne poznaje niti jedna općina/grad u BiH. Čak i u mjestima gdje su Bošnjaci u većini, hrvatskim udrugama nije uskraćena pomoć, ali zato se to uradilo u Čapljini, gdje Hrvati čine većinu.

HVIDR-a Čapljina broji 350 članova, najčasnijih hrvatskih sinova koji su bez razmišljanja stali u obranu ovih prostora i svog naroda. U toj borbi su stradali, bili ranjeni, mnogi od njih poslije i oboljeli, a sve što su tražili bio je samo minimum dostojanstva i uvažavanja njihove žrtve.

Samovoljom jednog čovjeka, u to vrijeme načelnika, a današnjeg gradonačelnika Smiljana Vidića, ovim udrugama uskraćena je svaka pomoć od strane općine/grada Čapljine. Općinska, a danas gradska vlast, na svaki njihov vapaj se oglušila, potpomognuta općinskim/gradskim vijećnicima HDZ-a BiH, koji nisu htjeli (ili točnije nisu smjeli) dignuti ruku za pomoć onima koji su najzaslužniji da smo danas slobodni i da živimo na ovim prostorima.

Vijećnici Čapljinske neovisne stranke Pero Previšić i Mirko Vasilj su od dana obustave pa sve do danas upozoravali, tražili, molili da se pomogne braniteljskoj populaciji, a posebno ovim Udrugama. Nažalost, do današnjeg dana ništa se nije promijenilo. Tražili smo pomoć i od HNS-a. Samo toj instituciji upućeno je 7 pisama i zamolbi, ali članovi predsjedništva HNS (s časnim izuzetkom njih 2-3) , apsolutno ništa nisu uradili na čelu sa predsjednikom HDZ-a i HNS-a Draganom Čovićem, kao ni Odjel za branitelje pri HNS-u. Pune 4 godine (1460 dana) traje borba ovih Udruga. Tražili su sastanke, razgovore, upućivali zamolbe, ali od svih obećanja ništa se nije ispoštovalo, prvenstveno zahvaljujući utjecaju Smiljana Vidića i vladajuće partije koju onu predstavlja u Čapljini.

S pravom se pitamo zašto i za koga stradali Hrvatski sinovi? Jesu li dali svoje živote, dijelove tijela, da bi njihove obitelji i djeca doživljavala ovakva poniženja? Poniženja koja se nastavljaju i dalje, jer su trenutno vladajući u zadnje dvije godine odustali od posjete mjesta pogibije hrvatskih branitelja na dan 13.07., kada je život izgubilo 24 hrvatska branitelja, kao i od polaganja cvijeća i paljenja svijeća čime se ranijih godina iskazivao pijetet prema onima koji su položili svoje živote za sve nas.

Dok nam djeca poginulih, kao i djeca stradalnika domovinskog rata odlaze u druge zemlje da bi mogli preživjeti, vladajući se bezbrižno bogate toliko da i oni sami ne znaju koliko imaju. Dovoljno je pogledati imovinski karton aktualnog gradonačelnika Čapljine, koji se za vrijeme mandata povećao za nekoliko miliona KM. Naravno, "sve po zakonu" i sve "legalno".

Jesu li za ovo ginuli i stradavali najbolji hrvatski sinovi?

HRS
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
9
3
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari