Dodaj komentar

Umjesto kršenja izborne šutnje, recite istinu o mogućem zatvaranju granica!

ljubuski.info

Izjave za medije netom nakon glasovanja sa uputama za koga glasovati, reklamni materijal na biračkom mjestu, doček glasača na ulazu u konzulate sa direktivama za koga glasovati… Sve su ovo nedopuštene aktivnosti te ovim putem pozivamo predstavnike HDZ-a da ne krše izbornu šutnju i prestanu s njima! Ako će već tako iskreno brinu o glasačima, neka javno kažu ljudima hoće li se ili neće u ponedjeljak, netom nakon izbora, granice zatvarati prema Hrvatskoj, jer takve informacije dolaze s graničnih prijelaza.

Zar se toliki strah uvukao u stožerne redove da su se stožernici počeli koristiti nedopuštenim radnjama kako bi ušićarili koji glas više? Podsjećamo medije u BiH kako je nedopušteno davati izjave na biračkim mjestima, a osobito o biračkim preferencijama i porukama za koga glasovati. Podsjećamo aktiviste HDZ-a kako je nedopušteno na biračkim mjestima biti sa stranačkim promo materijalima i materijalima sa stranačkim logom. Podsjećamo kandidate s lista kako je nedopušteno stajati na ulazu konzulata i birališta, dočekivati ljude sa direktivama za glasovanje. Sve nepravilnosti smo prijavili DIP-u, naravno nema nikakvih reakcija, budući da nedopuštene aktivnosti i dalje traju, a i ne očekujemo nikakvu reakciju.

No, iznenađenje koje bi svi mi mogli očekivati nakon nedjelje, odnosno izbora, moglo bi biti ponovno zatvaranje granica sa BiH. Naime, dobili smo informaciju, od više ljudi koji su za vikend se odlučili otići na more, kako ih prigodom prelaska graničnih prijelaza dana policija informira o tome kako postoje naznake kako će u ponedjeljak u ponoć Hrvatska ponovno postrožiti uvjete ulaska u Hrvatsku, čak s mogućnošću zatvaranja granice.

Pozivamo posebno Dragana Čovića, eto ne mora se malo ljutiti, ali neka se makar malo obrvom namršti, kako samo on to zna, pozove one za koje je glasovao i upita ih o planovima djelovanja na graničnim prijelazima sljedeći tjedan. Ako su istiniti navodi o drastičnom pooštrenju mjera, javnost mora biti obavještena.

Ovim putem pozivamo sve one s pravom glasa (ako se nema hrvatske osobne, može se glasati i s putovnicom uz registraciju, kao i domovnicom, uz predočenje bh osobnog dokumenta) da ne nasjedaju na bilo čije nedopuštene aktivnosti i nagovaranja, iziđu na izbore u što većem broju i glasuju po savjesti!

HRS
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
4
4
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari