Dodaj komentar

Zaslužuje li Barbarić Hrvatski sabor?

ljubuski.info

Kroz kurtoazne stranačke sastanke i potporu malog broja izvikanih članova braniteljske populacije, uz nemušti intervju bez sadržaja i novinarskog smisla, "efektno" je završio svoju promidžbu čuveni gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, za svoj ponositi odlazak u klupe Hrvatskog sabora.

Preporučio se za intenziviranje odnosa između Hrvatske i Hrvata u BiH, dovođenje ulagača i razvoj Ljubuškog i Hercegovine.

Hrvatski sabor, kao krovna zakonodavna institucija koja se brine o Hrvatima i izvan granica države, treba biti završna razina političkog djelovanja pojedinca i nagrada za djelatnu ostavštinu kroz razdoblje intenzivnog političkog rada.

Je li Barbarić zaslužio ovu nagradu i kakva je njegova ostavština?

Iza Barbarića ostaje jadni, još manji, Ljubuški, a napredovao je samo stranačkim parazitima i politici društvene razgradnje i kriminala, svojstvene srbijanskoj mitomaniji - "najboljih na svetu". Svaka pompa je reklama, pa kakvi god njeni temelji bili, ali dok god je Nevenka Barbarića i Josipa Đakića hrvatima je glava u torbi, a mozak na Balkanu.

Pitamo se, tko je Barbariću smetao u zadnjih 16 godina, koliko je načelnik, intenzivirati odnose s Hrvatskom, dovesti nekog ulagača, zaposliti Ljubušake i Ljubušanke, povećati proračun grada, napraviti nova gradsku upravu, školu, vrtić, kino ili slično. 

U pravnom smislu Općinsko vijeće je pretvorio u zakonodavno tijelo, koje je pod njegovim smjernicama uništavalo institucije, javni interes, imovinu, pa tako i razvoj sredine u kojoj je stolovao. 

Stvorio je sustav interesne mržnje i javne netolerancije, stvarajući političke kaste s osobama kojima je sustavno manipulirao izgradivši sustav korupcije, nepotizma i legalizacije kriminala u javnoj upravi. Takav sustav je odraz politike HDZ BiH na svim razinama, a Barbarić je bio javni uzurpator i kriminalni upravnik Ljubuškog.

To nisu fraze niti floskule. Ako je moć i umjeće sustavno u kriminalne radnje uvlačiti desetke osoba, od razine mjesnih zajednica, poduzeća, gradskih struktura i razarati pravni poredak, koji štiti interes gradske imovine i nacionalnih vrijednosti, onda smo polupali lončiće i nema nam spasa. 

Gospodarski Ljubuški je uništen. To je vidljivo golim okom. Objašnjenje nije potrebno. U Ljubuškom nema nikakvih ulaganja, javna poduzeća su uništena, a općina prezadužena.

Ne ulazeći u međuljudske odnose i preferencije prilikom izbora kandidata unutar HDZ BiH i pitanja kolike su šanse za odlazak u Zagreb, upravo zbog počinjenih kaznenih djela Barbarić će se vrlo često vraćati u ovaj kraj, čemu bilo kakav saborski imunitet ne može biti prepreka. HDZ u Hrvatskoj se čisti, pa kad su stranačke kolege niz vodu pustile Ivu Sanadera, ni Barbarić ne treba očekivati celofan oko sebe.

Javnost zanima, nakon dugih priča o istragama, što se s njima događa. Kada predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić govori kako je sve oko Native, JKP Ljubuški stvarno "nedopustivo", onda je svima jasno.

Tužiteljstvo ZHŽ pokušava zaštititi Barbarića u ovom predmetu. Taj predmet je vrlo mali, a istražni postupak kojeg provodi Federalna uprava policije zbog uništavanja javnog dobra, imovine grada Ljubuškog putem velikog broja udruga po mjesnim zajednicama, prevare mještana i stvaranja fondova novca čiji se tragovi gube u samo pojedincima znanim poslovima, pokazuje potpuni sustav kriminala, kojeg je stvorio Nevenko Barbarić.

Istraga u jednom od takvih predmeta traje već pet mjeseci, a predmet je toliko velik da za potpuno i temeljito istraživanje državni istražitelji traže dodatno vrijeme. 

S druge strane politički rad stranačkih struktura je također kriminaliziran. GO HDZ Ljubuški, kojeg je Barbarić godinama vodio je također leglo kriminala. Dokumentacije više nema, dok se ona na razini županije prepravljala u knjigama protokola dok je Barbarić bio predsjednik županijske organizacije.

Poanta Barbarićevog javnog i političkog djelovanja je jednoznačna - politički žaštititi interes skupina i osoba unutar stranke koji se bave nezakonitim radnjama na štetu društva, točnije naroda kojeg predstavlja. To je ogromna šteta za Hrvatski sabor i interes Hrvata uopće, pa nas je zbog Barbarića i drugih sve manje u Ljubuškom.

T.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
8
6
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari