Dodaj komentar

U Ljubuškom 15 zahtjeva za razvod braka

ljubuski.info

Centru za socijalni rad Ljubuški u protekloj, 2019. godini podneseno je 15 zahtjeva za posredovanjem u postupcima razvoda braka, od kojih je šest okončano u zakonskom roku, dva su bila u postupku posredovanja kod Centra, pet postupaka razvoda braka bilo je u tijeku kod Općinskog suda u Ljubuškom, jedan se vodio u RH i jedan u postupku promjene mjesne mjerodavnosti. U prošloj godini rješavano je sedam slučajeva, u kojima se posredovalo u saniranju i rješavanju konfliktnih bračnih i obiteljskih odnosa.

Protekle godine primljeno je i 12 novih zahtjeva za potpunim posvojenjem, međutim, nije bilo ostvarenih posvojenja. Podnesena su tri zahtjeva za udomiteljstvo, devet osoba s područja Ljubuškog pohađalo je stručnu izobrazbu (edukaciju) za udomitelje, od njih je sedmero certificirano i osposobljeno za posvojenje i udomljenje djeteta, a dvije osobe su odustale.

Kad je riječ o nasilju u obitelji, intervenirano je u sedam slučajeva, žrtve nasilja smještene su u "sigurnu kuću" ili u srodničku obitelj. Centar sudjeluje u upravnim postupcima u oblasti skrbništva, nadzire skrbnike koji obavljaju skrbničke dužnosti i radi sa štićenicima koji su stavljeni pod skrbništvo.

Sedam odraslih osoba stavljeno je pod posebno skrbništvo zbog bolesti, doneseno je 19 rješenja o postavljanju privremenih skrbnika osobama nepoznatog boravišta radi zaštite njihovih prava i interesa, za dva malodobnika postavljeni su posebni skrbnici, doneseno 10 rješenja o raspolaganju imovinom malodobnika, za odrasle osobe dostavljeno 40 socijalnih anamneza i mišljenja na traženje različitih institucija.

Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
5
2
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari