Dodaj komentar

Hrstić ne želi provesti postupak protiv Barbarića i općinara

ljubuski.info

Tužitelj Tužiteljstva ZHŽ Mladen Hrstić zatražio je od Federalnog tužiteljstva prebacivanje predmeta istrage protiv Nevenka Barbarića, Stipe Bubala, Tihomira Kvesića i Vjerice Vukojević na drugo tužiteljstvo u Federaciji BiH.

Radi se o više kazneneih djela u predmetima vezanih za Nativu, gdje je nedvojbeno šef financija Stipe Bubalo, te ostali u nizu, pred vijećnike stavio prijedlog odluke o novom zaduženju grada Ljubuškog s lažnim podacima, kako bi vijećnici izglasali predloženo, iako se općina nije mogla dodatno zaduživati zbog prezaduženosti i nije mogla dva puta dizati kredit za istu stvar. Ovim činom Barbarić, Bubalo, Kvesić i Vukojević su doveli vijećnike u zabludu lažnim podacima i uvjerili ih kako trebaju izglasati zaduženje.

Tužitelj Hrstić nikada nije proveo postupak u kojem je trebao izuzeti dokumentaciju koja dokazuje kaznena djela. Za njega u općini Ljubuški nema kazneneih djela, istrage provodi na način da izbjegava izuzimanje dokumentacije koja to dokazuje i u tome su mu proteklih godina zdušno pomagli pojedini inspektori MUP-a ZHŽ. Tako za njega nema kazneneog djela niti u predmetu Nativa, iako je to materijalno dokazano, ali je izbjegao utvrđivanje strukture zaduženosti općine Ljubuški, zakonitosti rada tijela i postupaka pred tadašnjim Općinskim vijećem. Tek nakon nekoliko godina dva svjedoka su dala iskaz i potvrdila kazneno djelo, vještak je također zaobišao zakonitosti, a da stvar bude potpuno šokantna Nevenko Barbarić je, nakon niza lažnih iskaza, priznao kako je zaduženje bilo namjenjeno za vraćanje zemljišta od tvrtke Nativa.

Tihomir Kvesić je na Tužiteljstvu ZHŽ dao lažan iskaz, Vjerica Vukojević je dugogodišnja tajnica vijeća i svakako treba znati što vijeće donosi i zadatak joj je za dnevni red pripremati odluke usuglašene sa zakonskom regulativom. 

Postavlja se pitanje je li šef financija Stipe Bubalo, pod pritiskom Barbarića, pred vijećnike donio odluku s lažnim podacima o zaduženosti Ljubuškog, kako bi se izglasala nova milijunska zaduženja?

Zahtjev tužitelja Hrstića Federalno tužiteljstvo je uvažilo, jer se protiv istog vodi niz istraga zbog nezakonitog i nesavjesnog rada u službi. 

A, Nevenko Barbarić bi nakon svega volio u Hrvatski sabor.

- nastavlja se...

Z.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
8
9
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari