Dodaj komentar

Bošnjak sama pisala statut zavoda po kojem je postala ravnateljica

ljubuski.info

Niti nakon 4 mjeseca od pisanog zahtjeva (prema Zakonu o slobodi pristupa informacijama F BiH), a riječ je o javnom dokumentu, Jadranka Bošnjak, ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje ZHŽ/HBŽ, nije omogućil javnosti uvid u statut zavoda. Ravnateljica Bošnjak je zatajila sadržaj istog, čiji je djelić objavljen prije nekoliko dana.

Tužiteljstvo ZHŽ, kojeg vodi tužiteljica Vesna Ćavar, nikada nije utuživalo političare i njihov kriminal, niti njihove poslušnike i izvršitelje, koji odrađuju brojna kriminalna djela. Naprotiv, Tužiteljstv oteže i prikriva postupke koje ne mogu izbjeći.

Je li tome došao kraj, uskoro će se vidjeti, budući da je otvoren postupak protiv Jadranke Bošnjak za počinjenje više kazneneih djela, kao i ministrice Ružice Mikulić, koja također krije dokumentaciju i kriminal u svom ministarstvu. Dokaza ima na pretek, a izgledno je kako ne manjka osoba koje će priznati pranje novca s računa zavoda.

O kakvom se sve kriminalu radi, vidljivo je iz dugometražnog monologa poslanog na e-mail od strane Jadranke Bošnjak u kojem iznosi:

"U privitku Vam šaljem ono što Vas zanima. Članak Statuta u kojem pišu uvjeti za ravnatelja. Statuta koji sam pisala u suradnji sa pravnicima i koji dokazuje da ispunjavam uvjete za ravnatelja Zavoda." 

Ovom rečenicom je Jadranka Bošnjak priznala kazneno djelo, pokazala kako djeluje kriminalizirana vlast i kako se nezakonito dolazi do pozicija i pored nekompetentnosti i nedovoljnog obrazovanja.

Kako je moguće da kandidat piše statut zavoda prije objave javnog oglasa za postavljanje na ravnateljsku funkciju, kada to može uraditi samo Upravno vijeće, kojeg je imenovao osnivač? Zanimljivo je kako su dva člana Upravnog vijeća umirovljenici, a jedan od njih je bivši ravnatelj Osnovne škole Tina Ujevića iz Vitine Jozo Zadro.

Učiteljica, potom profesorica, pa stručnjakinja za makadame, asfalt i izgradnju cesta, privatizacijska stručnjakinja u Agenciji za privatizaciju ZHŽ i kako sama kaže pravna stručnjakinja, izgleda kako je Jadranki Bošnjak samo nebo granica.

I sve to, kako sama navodi, unatoč političkoj nemilosti u kojoj se nalazi"Miljenica sam našeg HDZ-a kao što ste Vi miljenik ljubuškog HDZ-a. Na natječaje sam se prijavila upravo iz protesta. Nisam podobna jer nisam glupa, ne klimam glavom nikome i glasno i jasno iznosim svoje stavove." 

Moramo se upitati tko onda stoji iza ove nepodobne ali borbene stručnjakinje za sve i svašta? Iz HDZ-a Široki Brijeg je potvrđeno kakoJadranka Bošnjak nema njihovo povjerenje i da svoj karijerni put može zahvaliti isključivo predsjedniku Vlade ZHŽ Zdenku Ćosiću.

Ćosić je osobno priznao kako je rodbinski povezan s Jadrankom Bošnjak, što predstavlja još jedan problem prilikom njenog imenovanja na dužnost ravnateljice Zavoda za odgoj i obrazovanje ZHŽ/HBŽ.

Poerd izostanka političke potpore, Bošnjak nema ni povjerenje učitelja, nastavnika i profesora u ZHŽ i HBŽ, a svoju poljuljanu poziciju želi učvrstiti političkim vezama preko rođaka Ćosića u vrhu stranke, sve do Dragana Čovića.

Međutim, sada je na potezu Tužiteljstvo, ne samo istragom oko kriminala u Zavodu, gdje se i prao novac, šikaniralo djelatnike i dan danas šikanira, već i u ministarstvu Ružice Mikulić, koja nikako ne može shvatiti kako ministarstvo, odgoj, obrazovanje, kultura i prosvjeta ne mogu izrasti iz hobija krojenja i šivanja u vlastitom salonu.

-nastavlja se-

 

T.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
5
1
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari