Dodaj komentar

Kad darivanje postane spašavanje!

ljubuski.info

Darivanje krvi svaki put podsjeti na veliki znak ljudskosti i kršćanskih vrijednosti, ta plemenita ljudska gesta izlazi iz okvira darivanja i postaje dio spašavanja ljudskih života.

Jučer je u prostorijama samostana sv. Ante na Humcu, u dogovoru sa Crvenim križem Ljubuški i u suradnji sa Sveučilišnom kliničkom bolnicom Mostar, održana akcija doborovoljnog darivanja krvi.

Na darivanje se odazvalo više od 84 dobrovoljnih darivatelja, od čega je njih 75 dalo krv, što je dosadašnji rekord.

Darivanje krvi uoči sv. Ante na Humcu postalo je tradicija od prije sedam godina, što nas obavezuje na prisjećanje samih početaka.

Ideja se javila u vrijeme kad je pokojni fra. Vlado Kozina dospio u bolnicu, slomio je kuk, trebalo je na brzinu okupiti darivatelje krvi.

Detalja se prisjeća se fra. Velimir Mandić:
Oduševio me odaziv naših ljudi, tada sam rekao da se ova ljudska plemenitost treba pretočiti u tradiciju. Drago mi je da se to ostvarilo, posebno je lijepa vijest što je ova godina rekordna, vjerujem da će svaka sljedeća godina biti rekordna!

Fra. Velimir nas podsjetio na već tradicionalno darivanje krvi uoči Božića i Uskrsa, što svjedoči da ljudi sve češće vrijeme darivanja pretvaraju u vrijeme spašavanja ljudskih života!

K.V.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
4
2
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari