Dodaj komentar

Istraga zbog zloporaba u Zavodu za odgoj i obrazovanje

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije vodi istragu protiv ravnateljice Zavoda za odgoj i obrazovanje Jadranke Bošnjak zbog prijavljenog kaznenog djela zloupotrebe položaja i ovlasti.

Kako se doznaje iz Tužiteljstva, radi se o netransparentnom i nenamjenskom utrošku novca Zavoda (kupnja vozila, namještaja i dr.), te nezakonitom imenovanju člana Upravnog vijeća.

Dalje, Jadranku Bošnjak se sumnjiči da je bez zakonskog uporišta i kršeći Pravilnik stručno-pedagoškog nadzora protuzakonito slala djelatnike Zavoda u obrazovne institucije, te vršila nadzor nad njihovim radom.

Osim navedenog, Jadranka Bošnjak je prijavljena da je, u više navrata, trošila iznose od preko 2.000 KM bez suglasnosti Upravnog vijeća, što je u suprotnosti sa statutom Zavoda.

Tužiteljstvo navedenu istragu vodi već četiri mjeseca te bi uskoro trebalo donijeti odluku hoće li protiv aktualne ravnateljice Zavoda za odgoj i obrazovanje podići optužnica.

U redovima HDZ-a nimalo ne kriju nezadovoljstvo nezakonitim radnjama u Zavodu za odgoj i obrazovanje koje su isplivale u javnost, dok predsjednik Vlade Zdenko Ćosić ima bezrezervno povjerenje u rad ravnateljice ili kako on kaže rodice Jadranke Bošnjak.

Kako doznajemo, upravo je u tijeku pretres zavoda od strane istražitelja.

M.Š.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
3
9
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari