Dodaj komentar

Potvrđena optužnica protiv Maria Barbarića "Barbe"

ljubuski.info

Općinski sud u Čitluku je dana 19.5.2020. godine, potvrdio optužnicu Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar protiv Maria Barbarića zv. "Barba" (1974.), iz Ljubuškog, nastanjen u Čitluku, zbog postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio kazneno djelo.

Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. st. 3. Kaznenog zakona Federacije BiH i kazneno djelo Nezakonita nabava, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje iz čl. 65. stavak 1. točka a.) Zakona o oružju i streljivu u HNŽ.

Naime, optužnicom se Mario Barbarić tereti da je dana 19.03.2019. godine, oko 14,00 sati u kući na adresi Mostarsko Cerno bb, općina Čitluk, koju koristi, neovlašteno posjedovao opojnu drogu THC Cannabis ukupne neto mase 22,593 g, a koju je držao u razni predmetima (staklenoj tegli, plastičnoj kutijici, PVC kesici), te da je istoga dana u istoj kući, nezakonito držao poluautomatski pištolj marke " Češka Zbrojovka", VZOR 50 cal.7,65 mm, serijskog broja D40621 sa okvirom i 8 komada streljiva cal. 7,65 mm , i 8 komada patrona cal. 12 mm lovačkog streljiva i 1 komad metak 7,65 mm, jednu lovačku pušku sačmarica marke IJ 26, obje cijevi cal. 12/70 mm , ser. broja 01551, znajući da je za nabavku i držanje navedenog oružja potrebna posebna isprava, te je navedeno oružje i streljivo nabavio i držao, a da prethodno nije ishodio valjanu ispravu.

Općinski sud u Čitluku je nakon potvrđivanja optužnice zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 11.06.2020. godine.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
2
5
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari