Dodaj komentar

Zdenko Ćosić i ministri godinama provode nezakonite izbore u upravna vijeća

ljubuski.info

Zbog činjenice da Vlada ZHŽ godinama provodi nezakonite izbore članova Upravnih vijeća u zavodima i ustanovama kojima je vlasnik, potrebno je javnosti predočiti razmjere ovog kriminala i razloge zbog kojih je recimo Ćosićeva rodica Jadranka Bošnjak sposobna učiteljica, odgojiteljica, rukovoditeljica, inženjerka građevine ili strojarstva i ekonomistica koja će privatizirati županijsku imovinu. Toliko se mučila obrazovati i odgajati, pa to valjda rođak Zdenko Ćosić smatra nužnim nagraditi ili možda smatra kako je ona sposobnija najmanje od hadeze tehnokrata.

No, ostavimo rodicu Jadranku malo po strani i njeno režimsko rukovođenje, bez obzira što je postala kraljica širokobriješkog HDZ-a stvorena za mudraca u obrazovnoj i odgojnoj bijedi lokalne politike.

Anton Vukojević godinama naočigled krivotvorio dokumentaciju

Vlasnik i direktor privatne tvrtke T&D Company Anton Vukojević je u proteklom mandatu bio član UV JU Ceste ZHŽ u vlasništvu županije, krivotvoreći dokumentaciju koju je prilagao u prijavama. JU Ceste ZHŽ se bave izgradnjom i održavanjem županijskih cesta, a tom djelatnosti se bavi i tvrtka T&D Company. To zacijelo svatko zna, ali to znaju i ministar gospodarstva Dario Sesar, premijer Zdenko Ćosić, svi ljubuški ministri, ali zakon za ovu organiziranu klijentelu ne postoji. Barem nije postojao do sada, jer je protiv ove organizirane skupine podnijeta kaznena prijava, zatražen istražni postupak i podizanje optužnice, jer su svjesno počinili više kaznenih djela i pored pisanih upozorenja.

Uz Antona Vukojevića članica Upravnog vijeća je trebala postati učiteljica i rodica Zdenke Ćosića Jadranka Bošnjak, ali, kako bi joj bilo previše u dva vijeća, rodica je otišla privatizirati opljačkanu imovinu županije.

Tko je Anton Vukojević?

"Njegova" tvrtka T&D Company se bavi i niskogradnjom i visokogradnjom. Gradi cestovnu infrastrukturu za općinu, županiju i Federaciju. Često je na natječajima za javne nabavke i kada ne uspije dobiti posao često je kooperant pri izvođenju radova. Po struci je građevinski inženjer. Fakultet je završio 2007. godine u Bihaću na Tehničkom fakultetu, nekoliko godina nakon utemeljenja tvrtke. Na tom fakultetu ima još inženjera iz Ljubuškog i okolice. Anton Vukojević je od Tehničkog fakulteta u Bihaću zatražio zaštitu i ne želi davanje bilo kakvih podataka o njegovom studiranju. Protiv dekana fakulteta podnijeta je kaznena prijava, jer mu zakon isto ne dopušta zaštitu javnih informacija u sumnji počinjenja kaznenih djela.

Vukojević je ugovore je sklapao i s vladama županije i to u milijunskim iznosima, što vlada Zdenke Ćosića ne želi dostaviti, ali na kraju krajeva to će uraditi istražne institucije ove države, koja hrani i ZHŽ. U natječajnoj proceduri kandidati su trebali dostaviti dva uvjerenja sa sudova kako nisu kažnjavani i imali prijestupe u gospodarstvu, kao i potpisati izjavu kako nemaju gospodarski interes, niti mogu biti ni na koji način interesno povezani s djelatnošću JU Ceste ZHŽ.

Nije riječ o sukobu interesa već kazneneim djelima iz oblasti posredovanja u gospodarstvu i korupcije, kao i više drugih kaznenih djela. Međutim, Vukojeviću to nije bila prepreka, jer je vjerojatno znao kako će kriminalna politika povući kriminalne i interesne poteze, jer su županijske jasle izdašan izvor hrane za političke mudrace i politiku koju vode.

Opet taj Nevenko Barbarić!?

U Ljubuškom se zna kako T&D Company godinama radi po gradskim ulicama, čudno je kako tvrtka nije željela naplatiti računovodstveni dug od JKP Ljubuški u visini 175.000 KM, koji stoji na dugovnoj kartici JKP Ljubuški, kao rezultat izgradnje vodovodnog prstena. T&D Company pokockava grad, mijenja žarulje, krpi rupe u asfaltu betonom i puno toga....

Dokazni materijal sve potvrđuje. Kontaktirali smo tri člana GO HDZ Ljubuški i kazano je kako izbor Antona Vukojevića nije bio tema niti jedne sjednice. Sve to treba uzeti s rezervom, jer je u HDZ Ljubuški nisu strane laži. Neki od njih su na sudskim pretresima govorili kako nikada nisu bili članovi te stranke, arhiva odbora je nestala i sve je to rezultat ostavštine gradonačelnika Nevenka Barbarića umočenog u milijunski kriminal u Ljubuškom. Dapače, potvrđeno je kako iza upornog lobiranja za izbor Vukojevića on osobno stoji. Očito ima ogroman interes.

Što je uradilo povjerenstvo, ministar Sesar i premijer Zdenko Ćosić?

- nastavlja se -

T.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
3
7
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari