Dodaj komentar

Budite ljudi, ako niste do sada - postanite

ljubuski.info

I kada smo mislili da smo za danas sve vidjeli i pročitali, na redakcijski nam je mail došla još jedna za "nepovjerovati vijest".

Koliki je bezobrazluk zavladao među narodom u ovim teškim trenutcima kada je više nego ikada potrebna humanost, kolegijalnost i suosjećanje, svjedoči ovaj primjer .. ovako nešto da svojim očima čitamo, a ne da doživljavamo. E stvarno. Bez riječi. A evo o čemu se radi.

U nastavku je mail čitatelja!

Poštovani, dok ovo pišem tresem se od muke i tuge. Ne zato što sam u panici od zaraze Covid-19, ili što sam obolio od istog, nego iz razloga za koji sam mislio da je ne moguće da se dogodi.

Spremajući se za posao, u trijažni šator SKB Mostar, a iste sam uposlenik već dugi niz godina, zatekla me vijest od stanodavca da se moram iseliti brzinom iz stana jer susjedi smatraju da sam opasnost za njihove živote.

Zašto?

Jer sam zaposlenik bolnice koji je u kontaktu sa onim o čemu se priča na televiziji non stop !!!

Ti ljudi koji se krste i gledaju svojim okicama u nebesa raširenih ruku sada se kriju iza debelih zidova prskajući sve asepsolom i alkoholom jer imaju zalihe za preživjeti rat, a osoblje je u deficitu zbog takvih,dojavili su mom stanodavcu kakva strahota živi u njihovom ulazu. JA!

Osoba koji je uposlenik bolnice, koji žrtvujem sebe da bi građanstvu bilo bar mrvicu bolje, da bi se osjećali malo sigurnije i stao sam sa svojim kolegama među prvima u obrani od ove pošasti.

Ja, kojeg su poslali na prisilni godišnji odmor kada se sve počelo zakuhavati jer smo trebali odmoriti prije mobilizacije, da smo spremni na HALO, ODAZVATI SE i reci evo me, tu sam za sve vas sugrađane!

Mene su vratili sa toga istog odmora nakon dva dana jer se počela događati drama, i nastupa hitna mobilizacija jer je za te iste građane koji me prijavljuju danas, trebalo stati i pomoći im.

Savjesno i maksimalno odgovorno obavljam svoj posao i trudim se ostati sabran u ovim teškim vremenima, a nije nimalo lako, obzirom na cjelokupnu situaciju i resurse kojima raspolažemo.

Apeliram na sve građane, a pogotovo na susjede zdravstvenih radnika samo jedno:

Budite ljudi, ako niste do sada - postanite.

Molim vas!!!

A ja sada odo uplakanih očiju na posao, rastrojen do kraja od novonastale situacije, da opet štitim te iste susjede koji su me prijavili.

Moj jedini grijeh je što sam odlučio pomagati ljudima.

P.S. Mama, ako ovo čitaš nemoj se brinuti, sve će biti dobro.

Mario
Lijep pozdrav

Apel liječnika: Ako radimo u bolnici nismo šugavi!

Drage sugrađanke i sugrađani,

svjedoci smo povijesne situacije koja ugrožava živote svih nas, naš način života, najsitnija čestica koja postoji zaustavila je cijeli naš planet.

Iako žalim što se ovakva nepogoda dogodila, ovakva situacija je jedna od onih zbog kojih sam ja, a vjerujem i mnogi moji kolege, upisali medicinu i postali liječnici.

Staviti sebe u službu zajednice, svoje obitelji, susjeda, prijatelja, poznanika, ali i neistomišljenika, onih s kojima ne pričate i koje privatno ne volite najveća je nagrada ovog posla.

To ste i vi prepoznali pa svaku večer pljeskom podržavate sve radnike u zdravstvu, a također treba podržati sve one koji pomažu da se život održava koliko toliko normalno u ova nenormalna vremena, naše policajce, radnice u trgovinama, vozače kamiona, pekare i mnoge druge koje ako nisam spomenuo, ne znači kako sam ih zaboravio. A ne biste ni vi trebali zaboraviti.

Međutim, koliko god taj pljesak bio satisfakcija, drugu stvar bih volio još više. Drage sugrađanke i sugrađani, ako radimo u bolnici nismo šugavi. Ne izbjegavajte nas i naše obitelji po haustorima jer znate da smo doktori, sestre ili tehničari, općenito ako radimo u bolnici.

Strah je prirodna stvar, virus je svima nepoznat, ali potrudimo se očuvati minimum ljudskosti.

Primijetimo upadljivo ribanje svega nakon što napustimo trgovinu, primijetimo dodatni strah u očima kad se natjerujete da razgovarate s nama, primijetimo da se predomislite i krenete stubama kad mi izađemo iz lifta.

Sve postupke dezinfekcije mi radimo, kako se kaže u onom vicu, i od prije korone. Ne stigmatizirajte nas zbog našeg posla jer ga radimo i zbog vas.

Nadam se kako ćete imati razumijevanja za nas jer samo zajedno možemo pobijediti ovu pandemiju.

S poštovanjem,
Osoba iz bolnice

P.S. Ostani doma

bljesak.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
6
3
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari