Dodaj komentar

Pogledajte kako izgleda obraćanje javnosti ravnatelja mostarske bolnice

ljubuski.info

U situaciji kada odgovorni, ali i novinari, biraju svaku riječ kako se ne bi pogrešno protumačila i izazvala paniku među ljudima zbog širenja koronavirusa, nevjerojatno ponašanje Ante Kvesića, ravnatelja Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar tijekom obraćanja javnosti putem medija, možemo slobodno nazvati potpuno pogrešnim i opasnim.

Teško je uopće opisati njegovo ponašanje pred kamerama, a nevjerojatno je što ravnatelj zdravstvene ustanove pred kamerama, prstima uklanjanja ostatke hrane među zubima. Nadamo se da je barem oprao ruke kada ih već stavlja u usta.

No, ako zanemarimo neverbalni dio videa, teško je čak razumjeti o čemu govori čelni čovjek Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a situacija je i više nego ozbiljna budući da je više zaposlenika SKB-a jučer upućeno u izolaciju pošto se otkrilo da su bili u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom koja je u ponedjeljak bila smještena na Odjelu za plućne bolesti.

Naime, prema pisanjima medija, liječnik te bolnice je zaobišao propisani postupak i smjestio pacijenta u bolnicu zajedno sa sinom, za kojega je utvrđeno da ipak nije pozitivan na virus COVID-19.

Ravnatelj Kvesić, komentirajući jučerašnju izvanrednu situaciju u toj ustanovi i ponašanje svog zaposlenika, složio je nevjerojatne konstrukcije rečenica koje je čak teško pretipkati.
Kako se god pripremite, kad se dogodi malo vas iznenadi, pa umisto sprida uša' nam je sa zad', ali smo mi to riješili, počistili i idemo dalje - tako glasi jedna rečenica, a vi, dragi čitatelji, pokušajte razumjeti tko je ušao i s koje strane.

Zatim, iduća izjava se tiče liječnika za kojeg se sumnja da je prekršio protokol, a Kvesić je u odgovor na pitanje novinara dao i osobnu "notu".
Nismo dali otkaz nikome, ja inače ne volim davat otkaze - glasi druga nevjerojatna rečenica, a ona je uslijedila i treća, u kojoj ponovo ravnatelj bolnice u Mostaru objašnjava javnosti da on ne laže, osim svojoj supruzi.
Ja sam samo jednom mojoj ženi nešto slaga, drugo inače ne lažem - rekao je. Dobro je da je javnosti priznao da "inače ne laže".

Kad smo već kod riječi inače - inače, županijsko hercegovačko-neretvansko tužiteljstvo otvorilo je danas istragu zbog mogućeg kršenja protokola pri prijemu pacijenta u SKB Mostar zaraženog koronavirusom čime su ugroženi pacijenti i medicinsko osoblje.

U BiH je danas potvrđeno 34 oboljelih od koronavirusa, a vlasti su uvele izvanredno stanje.

Slobodna Dalmacija
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
5
6
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari