Dodaj komentar

Slijedi li izbacivanje Zdravka Borasa iz HDZ-a!?

ljubuski.info

MUP ZHŽ je pod velikim pritiskom kriminala, rastrojen podobnima s lažnim diplomama i policijskim službenicima s odličnim interesnim vezama s kriminalcima. Sve je to o policiji i u policiji odavno poznato.

Opetovanim plasiranjem najava povratka Zdravka Borasa u MUP ZHŽ, i to ponovno na poziciju ministra, dodanto se podgrijava ozračje u inače teškim radnim i međuljudskih odnosima u ovom ministarstvu. Čestim sastancima s policijskim službenicima, poput Milenka Madunovića, Boras pokušava održati utjecaj u ministarstvu.

U najmanju ruku, to nije korektno spram novog ministra Grbavca, ministarstvo se dodatno opterećuje tenzijama koje nemaju uporište ni u zakonu, politici a pogotovo ne zdravom razumu.

Borasu je ipak ovo bitno jer je pod istragom, što i sam dobro zna, zbog širokog spektra kaznenih djela i pred njim je dugotrajna borba u procesima gdje se može nadati kako bi tužiteljstvo ponovno moglo napraviti proceduralne pogreške. Ali, previše je toga što mu se stavlja na teret.

Slijedi li izbacivanje Zdravka Borasa iz HDZ-a!?

Iako je glavna tajnica HDZ BiH Miljana Glamuzina, nakon Borasove prvostupanjske osuđujuće presude, među odabranima kazala: Što ga smijeniti, pa nije jedini koji je osuđen?, Zdravko Boras bi mogao uskoro biti izbačen iz HDZ BIH.

Prema presudi, on je već trebao biti izbačen. Postupak treba završiti Sud časti stranke, nakon što lokalna organizacija da prijedlog. HDZ BiH je teška politička amorfna masa, koja se teško mijenja, ali naznaka za ovaj čin ima, jer o se špekulira u stranci. Čin izbacivanja će najdalje biti pokrenut nakon pravomoćne presude Županijskog suda u Splitu. Nakon presude za prijevaru HZMO, Boras mora u roku od 6 mjeseci vratiti samo oko 100.000 kuna glavnice, a, ako to ne uradi, u RH neće moći ući bez posljedica.

Pojedinci u HDZ BiH žele, iako sramežljivo, pkazati "metlu" članstvu, a i javnosti. Teret koji sa sobom nosi Boras ukazuje na to kako je potreba, ali i prilika javno, barem jednom, pokazati i šipku.

Ali Sud časti HDZ BiH desetljećima ništa nije radio, a nemali je broj onih koji su teško osramotili i još uvijek sramote HDZ BIH.

N.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
3
5
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari