Dodaj komentar

Možemo li vjerovati policiji?

ljubuski.info

Kada se pročita dokument u kojem je napisana priča o krađi cigareta iz prostorije gdje se pohranjuje zaplijenjena roba iz akcija suzbijanja kriminala, nakon toliko vremena se dobije jasna slika stanja u policiji ZHŽ vezano za korupciju i kriminal.

Nažalost, nisu samo cigarete bile ukradene. Krao se novac, zlato, mobiteli i skupocjene roba. Izgleda kako iza svega stoje prvi ljudi policije.

Milenko Madunović, inače sarajevska škola kriminalistike, u ovoj je priči usmeno naložio istragu, nakon koje nitko nije kažnjen. I ako je netko u ovoj priči bio okrivljen, ispostavilo se kako nije kriv, dok su mobiteli, cigarete i zlato ipak teleportirani iz sefa.

Druga bitna figura je Igor Marić, sada na funkciji načelnika kriminalističke policije MUP-a ZHŽ. Službena zabilješka ga tereti za teška kaznena djela. I, naravno, na koncu čitamo ime Petra Brnadića. Njemu je suđeno na Općinskom sudu u Ljubuškom, doznaje se iz ove pravosudne institucije, ali dokazi su bili minorni. Je li Brnadić sudu dao točan iskaz ili je iz prostorije policijske uprave robu krala neka treća osoba koju je trebalo prikriti?

Možemo li vjerovati policiji?

Policija se godinama gradi kao sekta, ustrojene kako bi isključivo izmedju sebe privatizirala policijske strukture pažljivim promicanjem policajaca kao što su Marić, Madunović, koji ima čak čin generalnog inspektora i brojnih drugih koji imaju lažne diplome i vrijednost pripadanja skupini međusobne odanosti u kriminalu i zlu. Oni su "vrane koje vranama oči ne kopaju".

Je li tomu tako odgovor treba dati ravnatelj Milan Galić.

Još je jedno teško pitanje. Što se u policiji događa sa zapljenjenom drogom? Što je uzeti nekoliko grama kokaina, hašiša ili popularne marihuane? Svaki daljnji komentar je suvišan, jer je MUP ZHŽ osramoćen, ljudski devastiran i profesionalno uništen.

Rad MUP-a nadgleda Nezavisni odbor na čelu s Dragom Martinovićem, koji, otkako ga je pacificirao bivši ministar Zdravko Boras, ne radi apsolutno ništa.

Budući da ni Vlada ZHŽ ne poduzima ništa pitanje je kakva je budućnost Hercegovine.

M.Š
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
5
7
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari