Dodaj komentar

Herceg-Bosna jednima ljubav, a drugima ljubavnica

ljubuski.info

Miroslav Rupčić, general HVO-a, koji je u ratu godinama brojao milijune kuna iz RH, koji su stizali za financiranje hrvatskih institucija i i vojne komponente HVO-a, najreprezentatavnija je osoba, koja je iz vrtloga rata pokazala kome je Herceg-Bosna bila sredstvo bogaćenja i profiterstva. Za Herceg-Bosnu ljudi su ginuli, davali živote a ona se najmanje njima posvećuje. Običan Hrvat u Hercegovini ni ne zna kako su pravljene kuće vrijedne milijuna maraka, što su zapravo radili razni logističari, osim što su prodavali maglu o domoljublju i hrvatstvu.

Herceg-Bosna, jednima ljubav, a drugima ljubavnica, utemeljena je bez Ustava. Potreba njenog utemeljenja je bila nedvojbena u vrtlogu početka rata, funkcioniranja života nakon raspada vlasti i srpske agresije, ali su je neki iskoristili, kao i narodnu žrtvu, stvarajući pravni kaos i režim društvene nepravde.

Ime Miroslava Rupčića ovih se dana spominje kroz pitanje javnih nabavki MUP-a ZHŽ, ogromnih računa kad su u pitanju vozila. Za jedan dio javnih nabavki vozila već se zna kako nisu sukladne zakonu, a objavljeno je na mrežnim stranicama Ureda za reviziju. Recimo vozilo pauk nikako nije moglo koštati 291.915 KM, barem ono vozilo smješteno pored zgrade PU Ljubuški.

Rupčić je 2004. godine osudjen na jedinstvenu kaznu zatvora zbog više kaznenih djela, a tiču se pronevjere novca. Kaznena djela je priznao nagodivši se sa sudom.

Presuda je javna i objavljena je. Hrvati je nisu imali za priliku pročitati ili ih je bilo strah da ne osjete osramoćeni obraz Herceg-Bosne, koju su osramotili oni što je nisu smatrali narodnom, nego svojom.

Ali, o razmjerima ovog kriminala nije moguće doseći granice. To je potvrdio prije par mjeseci bivši hrvatski ministar obrane prof.dr. Andrija Hebrang. Da su branitelji HVO-a imali problema s plaćama svjedoči njegova izjava:

A Rupčićevu presudu je najbolje pročitati:

Z.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
9
6
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari