Dodaj komentar

Boras privatne tužbe plaćao iz proračuna MUP-a ZHŽ

ljubuski.info

Travnja 2018. godine, bivši ministar MUP-a ZHŽ Zdravko Boras, potpisao je odluku o angažmanu odvjetnika Igora Markotića za potrebe, kako se navodi, zastupanja MUP-a ZHŽ pred Općinskim sudom u Ljubuškom i u istražnom postupku pred Županijskim tužiteljstvom.

U odluci stoji kako je ista utemeljena na preporuci. Nije poznato tko je preporuku dao.

Odvjetnik Markotić je, temeljem odluke, zastupao osobno ministra Zdravka Borasa u privatnoj tužbi protiv jedne osobe iz Gruda, te druge djelatnike MUP-a koji su bili optuženi za kriminal.

Odvjetnik Igor Markotiću, je tako, u ime Zdravka Borasa, a ne MUP-a, podigao tužbu protiv jedne osobe iz Gruda i Federalne televizije. Boras i odvjetnik Markotić su izgubili sudski spor. Još uvijek troškove sudjenja i troškove prema Federalnoj televiziji Boras nije platio, pa je podnijet ovršni prijedlog na njegov privatni račun, a ne na račun MUP-a, jer MUP nije stranka u postupku.

Također, odvjetnik je vršio postupke obrane službenika Ingrid Miloš, Željka Jukića i Marija Bašića, optuženih za kaznena djela u službi. Oni bi troškove obrane morali platiti sami. Prvostupanjska odluka suda je oslobađajuća, ali presuda još nije napisana i mogla bi imati preko 150 stranica. Ispitan je 141 svjedok. Svo troje optuženih zastupa Igor Markotić.

Ukupni troškovi su, samo za 2018. godinu, iznosili 7020 KM.

Povjerenstvo za javne nabavke MUP-a čine službenici Sanja Musa, Elvis Šoše i Josipa Kraljević. Jesu li oni svjesni što se događalo s javnim nabavkama i tako svoje odgovornosti.

Odluku o angažmanu odvjetnika Igora Markotića možete pročitati i sami:

N.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
9
6
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari