Dodaj komentar

Rješenje za pametne kuće iz Ljubuškog

ljubuski.info

U današnje vrijeme kad većina nas koristi pametne telefone, tablete i računala u svakodnevnom životu, polako se razvija i veća želja za jednostavnijim upravljanjem životnim prostorom. Najpopularnije tehnološko rješenje za to je u sustavu pametnih kuća.

Jedan takav, i to u vlastitom obiteljskom domu, razradio mladi Ljubušak Rade Bebek. Njegova je želja ohrabriti i druge da ustraju na svojim idejama.

Rade je mladi inženjer telekomunikacija. Uz svakodnevni posao u struci i onaj obiteljski u Ljubuškom u proizvodnji cvijeća - ima vremena i za svoj hobi. Programiranje i elektronika su mu strast. Od instalacije jedne pametne žarulje - postigao je to da upravlja i nadzire osnovne funkcije svoje obiteljske kuće putem mobitela.
Meni je bila ideja da ja sve to napravim u jednoj aplikaciji gdje ću moći upravljati električnom bravom, garažnim vratima, video nadzorom, alarmom koji već postoji u toj kući ali na jednom mjestu, a povremeno da to proširim i na svjetla, utičnice, ističe Bebek.

Na instalaciji modernog obiteljskog prostora - takozvane pametne kuće Rade je radio oko šest mjeseci. Danas je cijela pod automatikom. Ključevi od ulaznih vrata nisu mu potrebni, kao ni daljinski za otvaranje garaže. Može upravljati rasvjetom- roletama - alarmnim sustavom - a da zapravo ništa ne radi.
Na primjer, ja dolazim kući, automatski mi se otvara kapija, otvara se garaža, pali mi se svjetlo u garaži i gasi se alarmni sustav da ja nisam ni dirnuo mobitel, znači pomoću GSP lokacije, dodaje mladi inženjer.

Svoj prvi projekt Rade je ovjekovječio video uratkom, ne samo kako bi približio ljudima funkcije i prednosti pametne kuće, već i da ohrabri studente i mlade programere. Vjeruje kako znanje i ideja mogu zadržati mlade u Bosni i Hercegovini jer to danas nije nikakva budućnost, pametne kuće su stvarnost.

Sve veća popularnost modernih tehnoloških rješenja u svakodnevnom životu, ističe ovaj mladi inženjer, prilika su za osobni napredak. U konačnici i za pokretanje vlastitog biznisa.

FTV
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
8
5
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari