Dodaj komentar

Skandal u MUP-u ZHŽ: Iz ormara izletio pauk

ljubuski.info

Proteklog ljeta MUP ZHŽ je kupio vozilo "pauk" marke MAN. Bez javnog natječaja, putem javnih nabavki, što zakon izričito traži, od zastupnika MAN-a, kupljeno je vozilo, kojemu je nadogradnja karoserije hidrauličnim sustavom izvršena u Mostaru.

Nažalost, dosadašnje strukture okoštalog MUP-a malo su koji posao završili bez skandala, koji se u ovoj priči očituje u tome što je platforma za prijevoz vozila s hidraulikom koštala skuplje nego vozilo, povećavši trošak na skoro 300.000 KM.

Iz MUP-a se neslužbeno doznaje kako slijedi istraga, jer nabavka je trebala biti provedena po zakonu, a vještačiti će se i vrijednost nadogradnje, jer se sumnja u pranje novca. Izražena cijena je zacijelo astronomska, a, k tome, to je samo jedna od brojnih nezakonitih nabavki.

Tko je, u ime MUP-a ZHŽ, ugovarao kupnju pauka, službeno se šuti. Tadašnji ministar Zdravko Boras teško da nije znao za kupnju.

Za MUP ZHŽ bi se moglo ustvrditi kako obara rekorde u nezakonitim javnim nabavkama, i, što je najgore, u nesposobnosti za rješavanju kriminala od običnih krađa, pa do najtežih kaznenih djela.

Ako nije uspjelo ranije, Tužiteljstvo ZHŽ bi moglo početi ukljanjati paučinu kojom su isprepletene brojne nezakonitoti u MUP-u ZHŽ.

M.Š.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
4
4
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari