Dodaj komentar

Pronađeno 35 krivotvorenih diploma i svjedodžbi

ljubuski.info

Ministrica znanosti i obrazovanja Hrvatske Blaženka Divjak sazvala je sastanak s novinarima kako bi rezimirala proces provjere lažnih diploma u hrvatskome školstvu.

Kazala je kako je ukupno u sustavu pronađeno 35 krivotvorenih dokumenata - 18 krivotvorenih diploma i 17 krivotvorenih svjedodžbi.

Uglavnom se radi o diplomama i svjedodžbama koje su navodno izdane u Hrvatskoj, rekla je Divjak koja je objasnila kako dalje teče postupak.

Čim se otkrije krivotvorena diploma ili svjedodžba automatski se uručuje otkaz, osoba se prijavljuje Državnom odvjetništvu i nakon toga slijedi istražni i pravosudni organi preuzimaju ove slučajeve, objasnila je ministrica.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
2
8
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari