Dodaj komentar

Policija otela glasačku kutiju!

ljubuski.info

Da na izborima ne pobjeđuje onaj tko glasuje, nego onaj tko broji glasove uvjerili su se predstavnici Neovisne liste u mjesnoj zajednici Kočerin, koji su se hrabro suprostavili anarhiji lokalnog HDZ-a i aktivacijom biračkog tijela gotovo preuzeli vlast.

Naime, radi se o izborima za vijeće mjesnih zajednica, koji su između ostalih mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega održani i na Kočerinu. Mještani su na Kočerinu mogli glasati za listu HDZ BiH ili pak za listu Neovisnih kandidata kojima je dosta jedoumlja i stagnacije razvoja jedne od najvećih mjesnih zajednica u Širokom Brijegu.

Iako su predstavnici Neovisne liste uvjerljivo imali više glasova do okončanja glasovanja, prilikom prebrojavanja glasova dobili su samo 2 mjesta u vijeću, dok je HDZ-ova lista dobila 13 mjesta.

Nakon što su shvatili da su prevareni i da su listići naknadno ubačeni u kutiju predstavnici Neovisne liste i njihovi simpatizeri su se u velikom broju okupili ispred Osnovne škole i nisu dopustili predstavnicima izbornog povjerenstva odnijeti kutiju s glasovima. Tražili su prebrojavanje na biračkom mjestu kako bi se usporedili svi zapisnici ili novo glasovanje. Ubrzo su na mjesto događaja stigli i policajci, te je situacija postajala sve složenija. Broj mještana se povećavao, kao i broj policajaca. Nakon višesatne blokade mjesne škole izvršna vlast, koja bi trebala biti neovisno tijelo, je opet stala na stranu vladajuće politike HDZ-a te su, nećete vjerovati, policijski službenici uzeli kutiju s glasačkim listićima, stavili je u službeno policijsko vozilo i odnijeli je s izbornog mjesta.

Odakle policajcima pravo ovako postupati, oni su, sukladno zakonskim propisima, mogli samo pružiti asistenciju članovima izbornog povjerenstva prilikom preuzimanja kutije s izbornim glasovima kako ne bi došlo do narušavanja reda, a ne zgrabiti kutiju, staviti je na zadnje sjedište službenog označenog vozila i odvesti se u nepoznatom smjeru. Očigledno je kako su policajci u Širokom Brijegu prekoračili svoje ovlasti i da su protuzakonitim radnjama onemogućili provedbu izbora za vijeće mjesne zajednice Kočerin.

Još kad ovomu dodamo da je nositelj HDZ-ove liste za vijeće mjesne zajednice Kočerin Josip Kožul djelatnik MUP-a Zapadnohercegovačke županije, onda cijela situacija poprima još gorči okus nepravde.

Zar policijski službenici nisu na primjeru svog bivšeg ministra Borasa naučili da je prijevara, bilo izborna ili neka druga, kazneno djelo?

I.K.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
6
8
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari