Dodaj komentar

Uskoro kreće obnova tvrđave hercega Stjepana

ljubuski.info

Turizam je jedan od glavnih potencijala Grada Ljubuškog, a tvrđava hercega Stjepana je njegov najprepoznatljiviji simbol. Kako bi zasjala u punom sjaju potrebno je rekonstruirati određene dijelove, a na to se neće dugo čekati. Osim obnove dijela tvrđave, točnije dva istočna zida, mapirat će se turističke rute u Hercegovini, ali i Crnoj Gori.

Sve navedeno dio je projekta "FORT-NET- Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori" koji je predstavljen ovog petka u Ljubuškom, a koji financira Europska unija u okviru programa prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Projekt su prezentirali ljubuški gradonačelnik Nevenko Barbarić, Radoslav Luburić, ravnatelj JU Razvojne agencije ZHŽ - Herag, Svetlana Vujičić iz Centra za inicijative u oblasti održivog turizma (CSTI), Milena Čukić iz Nacionalne turističke zajednice Crne Gore te Andrea Škegro iz Grada Ljubuškog.

Turistički potencijali

Ovaj IPA projekt prekogranične suradnje s Crnom Gorom ima za cilj promoviranje, ažuriranje, dijelom i uređenje turističkih potencijala", kazao je gradonačelnik Nevenko Barbarić.

Radoslav Luburić je, pak, istaknuo kako je u planu izrada digitalne platforme koja će se moći posjetiti na info-stolovima. Jedan će biti smješten na Kravici, a drugi će biti na području Javne ustanove Radimlja u Stocu.

Kako je najavila Andrea Škegro, bit će provedena i medijska kampanja sa ciljem promoviranja turističkih potencijala i poboljšanja uvjeta za stvaranje održive turističke ponude koja se temelji na kulturnoj baštini smještenoj na periferiji urbanih središta i u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

470.000 eura

S obzirom na to da će tijekom provedbe projekta kulturna i prirodna baština biti sustavno popisana, a nova turistička ponuda kreirana i promovirana, sve to će doprinijeti jačanju informiranosti turista o ponudi prekograničnog područja i njegove prepoznatljivosti kao turističke destinacije.

Nositelj projekta je Grad Ljubuški, a u njegovoj implementaciji sudjeluju i Javna Ustanova Razvojna agencija ZHŽ-a - Herag, Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO).

Implementacija projekta službeno je započela 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca. Njegova ukupna vrijednost iznosi 470.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
3
6
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari