Dodaj komentar

Raguž: Dragan Čović ima poremećaj identiteta

ljubuski.info

Komentirajući sastanak rukovodstva SDA i HDZ-a BiH učetvrtak u Mostaru, Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke (HRS), ocijenio je da je, tko god da je očekivao bilo što od tog sastanka, slijepo naivan.
Da je tim strankama u cilju doći do rješenja, do rješenja bi se došlo davno. Radi se isključivo o jednoj predstavi za javnost, dok se prave i stvarne dogovore pravi kad se svjetla pozornice ugašena. Što se tiče Grada Mostara, očekivati neko rješenje od ove dvije stranke je iluzorno, smatra on.

Govoreći o izglednom rješenju za Mostar, predsjednik HRS-a rekao je da drži vjerojatnim da će, nakon presude Europskog suda u za ljudska prava, međunarodna zajednica 'pritisnuti' Ustavni sud da dođe do rješenja. Ustavni sud će se, pak, proglasiti nenadležnim, kao što je to bio slučaj sa prethodnim slučajevima koji tretiraju Izborni zakon BiH, te će se lopticu prebaciti na Središnje izborno povjerenstvo, koje će, kao što je to bio slučaj i za Opće izbore, donijeti privremeno rješenje za Grad Mostar.
A u nas, u BiH, sva privremena rješenja su, u biti trajna, i vjerojatno će se tako riješiti i trakavicu pogledu izbora u Mostaru, naveo je Raguž uz opasku da, unatoč medijskim prepucavanjima, suradnja HDZ-a BiH i SDA funkcionira i prije i nakon izbora.

Imate situaciju da poslije izbora oni funkcioniraju u Vladi FBiH, u Vijeću ministara BiH, donose zakone, raspolažu proračunskim novcem, zadužuju BiH na svim razinama i to partnerstvo traje i traje. Trešnja na vrhu torte je suradanja SDA i HDZ-a BiH na lokalnoj razini, oni se već pripremaju za lokalne izbore, a nisu još provedeni ni rezultati prošlih Općih izbora, napomenuo je predsjenik HRS-a.

U dijelu razgovora o tome što zamjera predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću i Hrvatskom narodnom saboru (HNS) BiH, Raguž kaže da je to poremećaj identiteta.
Jedan identitet imaju prije izbora, a drugi nakon njih. Prvo su imali četiri godine legitimno izbranih hrvatskih dužnosnika koji nisu napravili apsolutno ništa kako bi se poboljšao status Hrvata. Oni su, praktično, nastavili tamo gdje je stala platforma, koju je Hrvatima nametnula međunarodna zajednica. Ova situcija nametanja Željka Komšića od strane bošnjačke elite nam je praktično bila džoker u rukavu da se pokrene priču o izbornim promjenama, smatra Raguž te podsjeća da je Hrvatska republikanska stranka inzistirala da se iskoristi ta situaciju kako bi se 'zamrzao' status svih hrvatskih dužnosnika u BiH, da se ne ulazi ni u kakve razgovore o formiranju vlasti dok se stvari ne riješi. No, dodao je on, nije bilo sluha za to, legitimno izabrani dužnosnici hrvatskog naroda iz HDZ-a BiH su nastavili funkcionirati u izvršnoj i zakonodnavnoj valsti s onima koji su im financirali i nametali Željka Komšića.

I ne samo to: oni govore da nema ulaska u vlast bez izmjene Izbornog zakona BiH, ali savršeno funkcioniraju u aktualnom sazivu Vlade FBiH, Vijeća ministara i u novoizabranim federalnom i državnom parlamentu, gdje se donose zakoni po osnovu 'novoformirane' većine. Imamo funkcioniranje na svim razinama, a izmjene Izbornog zakona nisu donešene, tako da imamo jednu krajnje licemjernu i beskrupuloznu politiku hrvatskih elita, zaključuje Raguž.

N1
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
4
1
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari