Dodaj komentar

Održan sastanak o primjeni Twinning projekta u Skupštini ZHŽ

ljubuski.info

Predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivan Jelčić i tajnik skupštine Julijana Šimović održali su sastanak s predstavnicima Twinning projekta "Osnaživanje i nastavak podrške parlamentima BiH u poslovima europskih integracija".

Sastanku koji se održao u Širokom Brijegu nazočili su predstavnica Narodne skupštine Mađarske gđa. Klara Szalay, glavni savjetnik za europska pitanja i koordinator Odjela za pitanja EU u Senatu Belgije Tim de Bondt i zamjenik voditelja Odsjeka za pitanja EU iz Parlamenta Austrije David Liebich.

Tema o kojoj se raspravljalo bila je Aktivnost 4.1.1. "Preporuke za pripremu zajedničkog akcijskog plana županijskih skupština" a cilj ovog projekta je jačanje i daljnja podrška županijskim skupštinama i pružanje podrške administrativnim strukturama vezano za poslove europskih integracija putem izobrazbi i reorganizacije, te podrške za usklađivanje zakonodavstva s normama i standardima Europske unije.

Predsjednik Skupštine upoznao je predstavnike Twinning projekta s načinom međuinstitucionalne suradnje Skupštine ZHŽ sa županijskim skupštinama i vladama u Bosni i Hercegovini kao i s Parlamentom FBiH, te je iskazao zanimanje za nove ideje na području poboljšanja buduće suradnje.

Predstavnici Twinning projekta Tim de Bondt i David Liebich iznjeli su svoja iskustva iz Senata Belgije i parlamenta Austrije po pitanju međuinstitucionalne koordinacije i razmjene informacija.

Na kraju sastanka dogovoreno je da se u okviru Twinning projekta uskoro održi obuka za predstavnike Skupštine.

Skupština ZHŽ
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
5
3
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari