Dodaj komentar

Zaboravljeni branitelji na sastanku s ministrom Begićem

ljubuski.info

Na poziv Ministarstva branitelja Zapadnohercegovačke županije, predstavnici Udruge Zaboravljeni branitelji danas su, skupa s predstavnicima drugih braniteljskih udruga, sudjelovali na radnom sastanku u Grudama.

Tema sastanka je bilo predstavljanje i usuglašavanje Nacrta Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji Zapadnohercegovačke županije.

Na sastanku, koji je trajao više od četiri sata, raspravljalo se o spomenutom Nacrtu Zakona koji je najvećim dijelom prepisan iz Federalnog zakona.

Novina u ovome Nacrtu Zakona koja se prezentirala je da bi Županija preuzela brigu i skrb za branitelje od 55 do 57 godina.

Predstavnici Zaboravljenih branitelja su ministru Mladenu Begiću i ostalim sudionicima ponovili svoj poznati stav kako ne odstupaju niti milimetra od svoga stajališta da branitelji moraju ostvariti braniteljski dodatak bez ikakvih dodatnih uvjeta koji se pred njih postavljaju, kao i činjenicu da je i ovaj Nacrt Zakona diskriminatoran i nepravedan prema onoj kategoriji branitelja koja nije ostvarila nikakva primanja temleljem sudjelovanja u ratu.

Rasprava je na trenutke bila vrlo oštra i zanimljiva, a ministru Begiću je rečeno i to da je Udruga Zaboravljeni branitelji, preko svoga odvjetničkog tima, završila apelaciju na novi Federalni zakon o braniteljima, te da će isti biti vrlo skoro u parlamentarnoj proceduri.

Ministar je istom prilikom kazao kako će sačekati događanja na federalnoj razini kako bi se prišlo donošenju novog zakona na županijskoj razini i obećao novi sastanak sa braniteljima.

Udruga Zaboravljeni branitelji/borci Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
2
2
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari