Dodaj komentar

Lijanović i drugi oslobođeni svih optužbi

ljubuski.info

Žalbeno vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je oslobađajuću drugostupanjsku presudu u slučaju Jerko Ivanković Lijanović i drugi svim prvostepeno optuženima.

Optužnica je teretila bivšeg ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i druge za počinjenje kaznenih djela organizirani kriminal, utaja poreza i pranje novca:

Jerko Ivanković Lijanović - organizirani kriminal a u vezi s kaznenim djelom pranje novca;
Slavo Ivanković Lijanović - organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom pranja novca;
Milorad Bahilj - organizirani kriminal a u vezi s kaznenim djelom neplaćanje poreza i porezne utaje te u u vezi s krivotvorenjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava;
Jozo Slišković - organizirani kriminal a u vezi s kaznenim djelom neplaćanje poreza i kazneno djelo porezne utaje i krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava;
Željko Mikulić - organizirani kriminal a u vezi s kaznenim djelom porezne utaje i kazneno djelo pranje novca;
Draženko Kvesić - organizirani kriminal a u vezi s kaznenim djelom porezne utaje i kazneno djelo pranje novca;
Mirjana Šakota - organizirani kriminal a u vezi s kaznenim djelom porezne te pranje novca;
Mirko Galić - organizirani kriminal a u vezi s kaznenim djelom porezne utaje;
Miroslav Čolak - organizirani kriminal a u vezi s kaznenim djelom pranje novca;
Pravna osoba "Farmer" d.o.o. Široki Brijeg - organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neplaćanje poreza;
Pravna osoba "Farmko" d.o.o. Široki Brijeg - organizirani kriminal u vezi s produženim kaznenim djelom porezne utaje i neplaćanje poreza
Pravna osoba "Optimum" d.o.o. Široki Brijeg - organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom porezne utaje.

Prvostupanjskom presudom oosumnjičeni u predmetu Lijanović su i optuženi na 52 godine i osam mjeseci zatvora. Ta presuda ukinuta je srpnja ove godine nakon čega je određena nova rasprava pred Žalbenim odjelom Suda BiH.

'Stići će vas suze moje stare majke'

Lijanović se nakon oslobađajuće presude obratio javnosti, zahvalio se obitelji i prijateljima, članovima i simpatizerima stranke Radom za boljitak koji su proteklih pet godina bili uz njega.

"Oni su vjerovali da u mom radu nema kaznenih djela", kazao je.

Posebno je pohvalio svoju braniteljicu koja ga je branila po službenoj dužnosti, rekavši da je pokazala da joj je bitnija pravda nego novac.
One koji su me hapsili dva dana prije početka izborne kampanje, kao zamjenika premijera i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i koji su organizirali ovaj cijeli proces vjerujem da će stići suze moje majke. Nanijeli su štetu meni, uništili su firmu Lijanovići koja je bila lider u svojoj djelatnosti u BiH i regiji čak prije 20 godina. Nažalost, nanose štetu svim stanovnicima naše domovine, rekao je Lijanović.

Kazao je kako ta odluka suda ulijeva nadu i stvara povjerenje u pravosudne institucije u BiH i potvrđuje da nije sve pod kriminalnim i političkim utjecajem.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
7
4
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari