Dodaj komentar

Neshvatljivo mi je tražiti pravdu kod osoba koje su dovele do ovoga stanja, naravno uz partiju HDZ iz hrvatskoga naroda, koja partija vlada od '45. do danas u većinskim hrvatskim županijama. Doduše jednom im se omaklo pa nisu uspjeli dovoljno glasova ukrasti poslije 19 sati navečer, ali taj propust nikada više partija neće ponoviti. Ja pomislio kako UZB traži rješenje u Zakonu o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, kadf tamo niti "a" o tome. Pa može li se znati koja prava opće traže članovi UZB od drugova Heleza? Koju to pomoć drugovi Helezi mogu pružiti UZB, a koju nisu htjeli pružiti kada su bili na vlasti? Šta znači upirati u nekoga tko je "kupio" svoj status branitelja i došao na spisak koji su objavile tzv. stožerne partije iz obje komponente u FBiH? Sjećate li se prispodobe o beračima grožđa u vinogradu koje je vlasnik nagradio istom nagradom bez obzira na provedeno vrijeme u berbi, a nikoga nije oštetio i svakome je dao dogovoreni iznos. Ako je netko kupio svoj status u partiji, od kuda meni saznanja i pravo prozivati nekoga za njegovo učešće. Ako je netko bio u ratu on pozna svoju jedinicu, pozna ratišta koja je pohodio, pozna rovove i crtu koje je branio i nije u mogućnosti sveznadara prosuđivati o drugim učesnicima. Treba postorijiti sve borbene jedinice iz rata i napraviti spiskove učesnika. Mogu li se sve anomalije ispraviti, a koje je partija uvela u svojoj vladavini? Naravno da ne mogu jer partija ima većinu koju kontrolira kroz kupovinu privilegija i instaliranja svakojakih udruga izniklih iz rata, koje debelo plaća da drže ruke pod pozadinom partije, a ovi tule i mule i partiji daju svekoliku podršku u lopovluku epskih razmjera. Ima li ijedna braniteljska udruga, koje se po partiji sve odreda nazivaju stožernima, koje daju potporu UZB, nema! Ima li časnih ljudi u tzv. stožernim udrugama? Mišljenja sam da ima, ali oni pored svojih predstavnika ne mogu doći do izražaja i dati podršku obespravljenim braniteljima. S toga predlažem organiziranje svojevrsnog referenduma i iskupljanja potpisa potpore svim istinskim obespravljenim zaboravljenim i razvojačenim braniteljima. Upoznajte narod sa svojim zahtjevima i neka vam narod pruži potporu u vašim zahtjevima, a ako vas/nas niti narod neće onda ZNA SE!

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
9
6
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari