Dodaj komentar

Zaboravljeni branitelji nastavljaju aktivnosti

ljubuski.info

U nedjelju 3.11.2019.g. predstavnici zaboravljenih branitelja su se u Bugojnu sastali s bivšim ministrom branitelja i sadašnjim zastupnikom u Domu naroda Zukanom Helezom i zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nijazom Helezom.

Tema razgovora je, kao i prethodnih dana, bila primjena braniteljskog zakona i to onoga zakona koji će zadovoljiti sve istinske branitelje. Nastavak je to niza aktivnosti koje ovih dana poduzimaju Zaboravljeni branitelji odlučni završiti davno započetu borbu.

Gospodin Zukan Helez, prepun iskustva u radu s braniteljima, na sebi svojstven način pomogao je svojim savjetima i uputama i dao konkretne smjernice na čemu smo mu zahvalni.

Oba Heleza bezuvjetno su podržali napore koje ulažu Zaboravljeni branitelji i obećali potporu u oba doma Parlamenta BiH koja će biti vrlo važna u nastavku borbe.

A, da se bore i ostali branitelji pokazala su dva događaja koja su se desila istog dana.

Onaj u Kupresu koji su zabilježili gotovo svi mediji gdje je branitelj kome je prekipjelo slušajući otrcane fraze političara i generala, digao svoj glas protiv onih koji nas ponižavaju i u lice nam se smiju. Sve što je rekao je, prije svega, istina koja bi trebala pogađati političke elite, jer isti često ne žele čuti istinu, ali je i vapaj običnog čovjeka koji je založio najvrijednije što je imao, a to je život, da bi to bilo brutalno pogaženo od strane onih koji vladaju i umišljaju kako su gospodari života na zemlji.

Drugi događaj koji su mediji svjesno ili nesvjesno prešutjeli zbio se isti dan na obilježavanju dvadeset i sedme godišnjice formiranja samostalnog bataljona Nevesinje, Armije BiH, u Mostaru na kojem je nazočio i trenutni federalni ministar branitelja Salko Bukvarević.

Po završetku svečanosti, kod izlaska ministra Bukvarevića iz dvorane istoga je dočekao branitelj, bivši pripadnik Armije BiH, član naše udruge i naglas uputio ministru svoje nezadovoljstvo koje je bilo možda i teže od onoga u Kupresu, ali to kamere nisu zabilježile. Ministar to nije mogao izbjeći pa se pokušao opravdati što je još više razbjesnilo branitelja kojega svi znaju kao mirnog i povučenog čovjeka.

Oba ova događaja koji su se zbili istoga dana upućuju na činjenicu da je istinskim braniteljima doslovno prekipjelo jer ih se sustavno obezvrijeđuje i gaze se njihova krvlju i znojem stečena prava.

Političkim elitama poruka - dosta je, ne možemo više trpjeti, naša egzistencija je ugrožena. Ako ne želite ispuniti zakonske i ljudske obveze prema nama mi ćemo se za njih pobrinuti sami. Kako? Vidjet ćete.

Udruga Zaboravljeni branitelji/borci
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
6
3
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari