Dodaj komentar

Svi sudionici događaja vrlo dobro poznaju situacije na dijelovima svoje odgovornosti, jer HVO je bio rascjepkan tada na tzv. Operativne zone sa svojim zapovjednicima. Te Operativne zone su bile rascjepkane na fiktivne zone odgovornosti pojedinih administrativnih područja gdje su bile ustrojene tzv. domobranske pukovnije, a brigade su bile slane na pojedina područja po potrebi. Postojale su i tzv. specijalne jedinice koje su se kitile neovisnošću od zapovjedne odgovornosti u lancu HVO i koje su navodno bile pod direktnom odgovornošću tzv. Zagreba. Postojale su dvojstruke i vešestruke linije zapovjedanja ili vojničkim rječnikom rečeno nije se znalo tko pije, tko plaća. Za razliku od tih vremena, danas se zna(ZNA SE), tko pije tko plaća. Piju partijski drugovi iz tzv. stožerne partije, njeni članovi i oni koje je partija kupila i uhljebila davši im činove, povlaštene mirovine, ordenja i lažne invalidnine i svi oni šute. S druge strane imamo narod koji sve plaća i dobar dio nezbrinute braniteljske populacije i njihove obitelji koji nisu pripadnici partijskih oligarhija naslijeđenih iz starih komunističkih struktura. Pa pogledajte samo vrhušku partije, sve bivši pripadnik partije SKJ do drugoga, podržavani od nemalog broja onih koji su se prodali za šačicu privilegija koje nisu zaslužili ničim izuzev podaničkog odnosa spram onih koji su po svim kriterijama trebali biti lustrirani i otklonjeni u kutu prošlosti. Umjesto lustracije branitelji se prodali i pristali na podanički odnos za šačicu novaca i umjesto da upravljaju događajima, pristali na robovlasnički odnos, neshvatljivo. I šta imamo danas, šačicu kupljenih branitelja koji skupa sa lažnim braniteljima osporavaju prava istinskih branitelja na bila kakva prava, jer partija tako nalaže i ZNA SE sve za partiju.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
9
4
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari