Dodaj komentar

U četvrtak predstavljanje projekta "Cycling Rural"

ljubuski.info

Uvodni sastanak povodom početka provedbe projekta "Biciklističke rute za unaprijeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural" održat će se u četvrtak, 31. listopada 2019. godine.

Početak sastanka najavljen je za 12 sati, u hotelu Bigeste, Ljubuški (Hrvatskih branitelja 69).

Projekt "Biciklističke rute za unapijređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural" provodi se u okviru 2. poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura. Partneri na projektu su Ured Vlade ZHŽ za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi.

Europska unija financira ovaj projekt sa ciljem jačanja i diverzifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom, u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ovaj projekt rezultirati će stvaranjem nove i atraktivne turističke ponude pod brendom "Cycling Rural" koja će se uključiti u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskog zaleđa.

U Zapadnoj Hercegovini cilj je povezati sve četiri općine kroz biciklističke rute i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolazit će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva.

Projekt će uvesti standard kvalitete kao što je "Bike Friendly Concept" te će se na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Zapadnohercegovačke županije, odnosno do diverzifikacije turističke ponude u obje regije.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
4
7
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari