Dodaj komentar

Iva Alilović: 'Prije bih prihvatila da Mirko igra za Mađarsku nego za Hrvatsku'

ljubuski.info

Jedan od ponajboljih hrvatskih rukometnih vratara Mirko Alilović igra za Pick Szeged, a s njim u Mađarskoj žive njegova supruga Iva Alilović i trojica sinova, sedmogodišnji Ivan, petogodišnji Mate i najmlađi Ante. Kako im izgleda život u Mađarskoj te koji su im planovi otkrila je Iva.

Zadnjih devet godina smo u Mađarskoj, naša djeca su tu od rođenja i više nego u Hrvatskoj stoga oni, a i mi, osjećamo Mađarsku kao svoj drugi dom. Cijela životna infrastruktura, osim liječnika i frizera, nam je tu u Mađarskoj, rekla je.

Iva kaže kako Mirko odlično priča mađarski, Ivan i Mato isto, jedino ona još malo zaostaje za njima, no radi na tome da taj jezik bolje nauči. Ističe da je najveća razlika između Mađarske i Hrvatske ta što Mađari puno više vole i cijene svoje nego Hrvati, kako u sportu tako i u drugim stvarima.

U Mađarskoj su ih odlično prihvatili

Osjeća se bolje prihvaćeno u Mađarskoj. Iva je na svom Facebooku napisala kako bi podržala Mirka ako bi dobio poziv da igra za reprezentaciju Mađarske, no to ne bi napravila u slučaju s Hrvatskom.
Nakon sedam osvojenih medalja s reprezentacijom, mislim da je Hrvatskoj dovoljno dao i da je sada najpotrebniji svojoj djeci i obitelji. A zašto bih prije prihvatila da ode u reprezentaciju Mađarske nego Hrvatske? Prije svega, zato što ga Mađari vole i cijene. Osim toga, u vrijeme kada je igrao za reprezentaciju Hrvatske, stalno smo svi bili pod negativnim pritiskom medija, a mislim da to nije potrebno nikome od nas, objasnila je.

Kaže kako njezini sinovi osjećaju veću privrženost Mađarskoj nego Hrvatskoj.
U Mađarskoj im je sve, škola, prijatelji, kuća, dom. Kad su u Hrvatskoj uvijek se postavlja pitanje, kad ćemo doma u Szeged, rekla je, iako se cijela obitelj Alilović u budućnosti planira vratiti u Hrvatsku.

Mi smo kupili i lijepo uredili kuću u Mađarskoj, tako da nam je ovdje zaista jako lijepo. Međutim, u budućnosti imamo planove vratiti se u Hrvatsku, iako, čovjek nikad ne zna gdje će ga život odvesti, kazala je Iva.

story.hr
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
7
1
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari