Dodaj komentar

Uzgajivači šipka u Hercegovini razočarani cijenom

ljubuski.info

Uzgajivači šipka s područja Hercegovine razočarani su cijenama ovog voća na tržištu.

Naime, šipci se na Veletržnici u Tasovčićima kod Čapljine, najvećoj zelenoj tržnici u BiH, cijene od 0,60 do 1,25 KM, što je izrazito niska cijena.

Prodavači sa kojima smo razgovarali kažu kako problemi sa plasmanom na tržište traju već godinama.
Apsurdna je situacija da je širom Hercegovine podignuto puno nasada šipka, a sad ti isti proizvođači ne mogu plasirati šipak na tržište. Cijena koju drži, a koja je malo veća od 0,50 KM, je neisplativa, kaže uzgajivač Marko iz Čapljine.

Kaže kako je ova cijena simbolična.
Nema nam druge nego šipak staviti u skladište i čekati da mu cijena poraste. Ovako nam je isto - prodao ga za pola marke ili bacio kraj ceste, razočarano govori naš sugovornik.

Zanimljivo, divljih šipaka na Veletržnici u Tasovčićima još nema, a prodavači očekuju da će, kad se pojave, cijenom biti skuplji od slatkih.
Ja sam siguran da će to biti tako, jer se situacija sa šipcima ponavlja iz godine u godinu. Za nekih 20 dana cijena divljeg šipka skočit će preko 2 KM, zaključuje naš sugovornik Marko.

U svakom slučaju za hercegovačke uzgajivače šipka jesen je teška na svojstven način - šipak je dobro rodio i kvalitetan je, ali cijena mu je i više nego simbolična, od čega oni nemaju zarade.

bljesak.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
4
4
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari